Gå til sidens hovedinnhold

Her er «Nye Drillos»

Før var det Flo og Myggen. Nå er det Aarøy og Strømstad.

ULLEVAAL (Nettavisen): Tirsdag klokken 12 presenterte Egil Drillo Olsen sin første landslagstropp på drøyt ti år. Og overraskelsene lot ikke vente på seg da han leste opp de 20 navnene som representerer Norge i privatlandskampen mot Tyskland 11. februar.

Her er de største - med Drillos egen forklaring:

Mounir Hamoud, Bodø/Glimt: - Han gjorde en bra sesong i fjor og har spisskompetanse. Han er nok litt uferdig, men med så stor fart er han veldig god en mot en defensivt. Hvis vi klarer å få skikk på posisjonsspillet hans, kan han bli en veldig spennende back.

Børre Steenslid, Viking: - Stenslid var kanskje Vikings beste spiller i fjor, og fortjener derfor en sjanse.

Tor Hogne Aarøy, Aalesund: - Er med på grunn av spisskompetansen sin i lufta. Men han kan mer enn å gå opp i lufta og stange ballen i mål. Han er en klok spiller med stor fotballforståelse. Det skorter muligens på tempo, men jeg synes det er greit å prøve. Selv om det er en fair sjanse for at han ikke starter, er det en spiller det er spennende å sette inn.

Samtidig ser ikke Drillo for seg Aarøy som en Jostein Flo-kopi.

- Nei, jeg tror han passer best foran kassa i et 4-4-2.

Aarøy:- Hadde nok ikke tatt ut meg selv

Mye fart - lite rutine
Slik forklarer Drillo komposisjonen av troppen:

- Det er et relativt ungt lag. Det er utenlandsproffer som nå er i seriespill hver uke. De vil nok får tøffere konkurranse fra hjemlige spillere når Tippeligaen starter her hjemme i Norge. Den største konkurransen føler jeg er i midtbaneleddet. Der har vi veldig mye å velge mellom. Vi har mange gode indreløpere og vi har mange gode kanter, sier Drillo.

- Jeg har prøvd å dekke inn så mye fart som mulig, det er mange spillere med bra fart her. Det er spillere med i hvert fall en viss grad av kreative egenskaper, og hodestyrke har vi litt av, det og. Vi har løpsstyrke, folk som kan løpe mye. Men vi mangler litt rutine i laget totalt sett, det er vel bare fem spillere som har passert 30 kamper, poengterer han.

John Arne Riise er ute av troppen på grunn av kortkarantene, mens John Carew, Steffen Iversen og Moa er uaktuelle på grunn av skade.

- Drita kjedelige treninger
Etter å ha presentert troppen, innrømmer Drillo at han ikke har rukket å fordype seg i Tyskland. Derfor har han heller ikke valgt formasjon.

- Jeg har ikke bestemt meg for 4-5-1, og jeg skal ikke på død og liv spille det ene eller det andre, sier han, og varsler drilling av ny stil på treningene før kampen. Det vil også avgjøre hvilke spillere han til slutt velger.

- Det kommer til å bli en del drilling både av midtbane og bakre firer for å se på hvem som ser best ut. Det kommer til å bli en del drita kjedelige treninger, fastslår han med et smil.

Nærmest troppen av dem som ikke kom med: Espen Ruud, Trond Olsen, Jon Inge Høiland, Morten Moldskred, Kristofer Hæstad og Henning Hauger. Ifølge Drillo.

Norges tropp mot Tyskland:

Keepere:
Rune Jarstein
Jon Knudsen

Forsvar:
Brede Hangeland
Tom Høgli
Tore Reginiussen
Kjetil Wæhler
Trond Erik Bertelsen
Mounir Hamoud
Børre Steenslid

Midtbane/angrep:
Christian Grindheim
Thorstein Helstad
Daniel Fredheim Holm
Morten Gamst Pedersen
Bjørn Helge Riise
Per Ciljan Skjelbred
Fredrik Strømstad
Martin Andresen
Daniel Braaten
Erik Huseklepp
Tor Hogne Aarøy

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene