Her er Reals ønskeliste

Foto: (foto: scanpix)

Etter tre fiasko-sesonger skal Real Madrid neste sesong erobre førsteplassen i Spania og Europa. Sjekk den spanske storklubbens ønskeliste her.

01.02.06 20:44

I går ble det kjent at Juventus-stjernen Zlatan Ibrahimovic er sterkt ønsket av Real Madrid. Det bekrefter også den svenske superspissens agent, Mino Raiola, til Expressen.

- Det er åpenbart at Zlatan likes av spanjolene, sier svenskens agent Mino Raiola.

400 millioner kroner
Real Madrid skal være klar til å tilby Juventus over 400 millioner kroner i overgangssum for Zlatans tjenester.

- Ibrahimovic er en spiller som anses være en av verdens beste og som interesserer Madrid, bekrefter Ernesto Bronzetti, klubbens rådgiver på spillemarkedet, overfor avisen La Stampa.

Men Zlatan er ikke den eneste verdensstjernen Real Madrid ønsker seg for å ta steget opp igjen i Europa-toppen.

Slik henter Real sine stjerner:

1: Klubben planter nyheten om at de ønsker seg verdensstjernespilleren i en av de to Madrid-baserte sportsavisene As eller Marca.

2: Spilleren smigres av å bli jaget av en av verdens største fotballklubber. Men begynner å undre seg over at ingenting hender.

3: Klubben bekrefter offisiell interesse for spilleren, men med det strategiske utsagnet om at spilleren blir for dyr.

4: Spilleren blir mer og mer interessert i en overgang - og irriterer seg over at en eventuell overgang kan gå i vasken på grunn av prisen.

5: Spilleren vil ikke lenger bli værende i sin gamle klubb - som da, i stedet for å beholde ham mot sin vilje, tvinges til å forhandle med Real Madrid som til slutt får spilleren for en mye mindre sum en utgangsprisen.

Den spanske avisen AS avslørte tirsdag Real Madrids «Plan 2006»: En storsatsing på å hente tittelen tilbake for første gang siden 2003-sesongen.

Men da trengs det nye stjerner til det allerede overfylte stjernegalleriet på Santiago Bernabeu.

Seks navn som teller
Klubbens ønskeliste teller seks navn - ingen eldre enn 25 år:

Spissen Lukas Podolski (Köln), 20, midtbanespillerne Xabi Alonso (Liverpool), 24, Christian Poulsen (Schalke), 25, og Raúl García (Osasuna), 19, samt forsvarsspilleren Ashley Cole (Arsenal), 25.

Men øverst står altså Zlatan Ibrahimovic, 24.

- Real Madrid har vist interesse. Det er åpenbart at Zlatan likes av spanjolene. Men vi må også få vite hva Juventus’ ledelse vil. Vi har fremdeles ikke hatt noen møter om Zlatans nye kontrakt med Juventus, sier Zlatans agent Mino Raiola.

Ønsket i lang tid
Helt siden Juventus slo ut Real av Champions League forrige sesong har klubbens president Florentino Pérez hatt Zlatan på ønskelisten.

Han er - ifølge den spanske sportsavisen AS - overbevist om at svensken og Ronaldo passer perfekt sammen på topp.

Allerede for noen måneder siden gjorde Pérez - ifølge agenten Raiola - et første forsøk på å hente Zlatan til Real Madrid.

Den gang sa imidlertid Juventus nei.

Ny galàctico
Men nå har Pérez bestemt seg for å forsøke å kjøpe Zlatan løs fra kontrakten med Juventus for opp til 45 millioner euro - over 400 millioner kroner.

Zlatan vil om han blir solgt bli Reals sjuende såkalte «galáctico». Bare Zidane (79 millioner euro) og Figo (71 millioner euro) har kostet mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.