*Nettavisen* Sport.

Her er Riises råd til Ødegaard

TIPS: John Arne Riise råder Martin Ødegaard til å signere en langtidskontrakt med en storklubb. Foto: (NTB scanpix / Afp)

Mener supertalentet bør signere langtidskontrakt med storklubb.

20.12.14 11:58

Martin Ødegaard fylte 16 år tidligere denne uka, og har dermed mulighet til å signere proffkontrakt, dersom han ønsker det.

Storklubben ligger som kjent langflate etter Strømsgodset-spilleren, og Bayern München, Real Madrid og Ajax ryktes å ligge lengst framme i jakten.

Ikke inn på laget
Selv om Ødegaard er noe helt spesielt i norsk sammenheng, finnes det likhetstrekk mellom situasjonen han er i nå og den John Arne Riise var for en del år tilbake.

Riise dro til Monaco som 17-åring, og kommer med sine råd til Ødegaard i et intervju i Dagbladets papirutgave.

- Jeg ville ha signert en femårsavtale med en storklubb, og så dratt på utlån i to år, for eksempel til Tippeligaen. Si han signerer for Real Madrid, du går ikke inn på førstelaget der med en gang, uansett. Det går ikke. Kanskje ikke på benken heller. Du får trene med dem, men du har lyst til å spille kamper også, sier Riise til Dagbladet.

Skal være gøy
Personlig synes han synd på Martin Ødegaard, og tror at folk vil være ute etter å ta ham.

- Jeg synes litt synd på gutten. Forventningspresset stiger. Det er snakk om Real Madrid, Bayern München, Barcelona, Liverpool og Arsenal, det gjør at folk forventer mye. Men han har beina godt plantet, og det virker som han har en flott familie rundt seg. Men det blir tøft for ham nå, folk er obs på ham, folk vil ta ham, forteller Riise.

Tidligere i desember var også Robben ute med en formaning til unggutten.

- Gutten er bare 15 år. La ham spille fotball. Når du er så ung, skal du bare trene, spille fotball og ha det gøy. Slik det er nå, blir presset på ham veldig stort. Da har han ikke noe å vinne, bare noe å tape. Jeg er spent på hvordan de neste årene blir for ham.

Hvilken klubb som til slutt ender opp med den ettertraktede signaturen, er fortsatt uvisst, og pappa Hans Erik Ødegaard skal ha bedt om mer tid for å ta en endelig avgjørelse.

Trolig blir det ingen avklaring før til neste år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.