Her er Rosenborgs store skrekk

Foto: Montasje NTB scanpix / Nettavisen

Men RBK-trener Per Joar Hansen tar ikke hensyn til potensielle karantener.

25.09.13 13:38

Hele seks av Rosenborgs potensielle førstevalg står i fare for å miste cupfinalen, dersom trønderklubben skulle komme til Ullevål.

Nicki Bille Nielsen, Ole Kristian Selnæs, John Chibuike, Jonas Svensson, Cristian Gamboa og Alexander Søderlund står alle med gult kort foran onsdag kvelds semifinale mot Haugesund, og vil med en ny advarsel her måtte stå over cupfinalen, med det forbehold at de tar seg av Jostein Grindhaugs menn på Lerkendal.

Tar ikke hensyn
Rosenborg-trener Per Joar Hansen forteller til Nettavisen at han likevel ikke har noen planer om å be de aktulle spillerne ta hensyn til sine gule kort.

- Nei, jeg kommer ikke til å be de ta det med ro av den grunn, vi kan ikke gå rundt å være redde for å pådra oss kort. Det ville bli som å spille med bremser, sier Per Joar Hansen til Nettavisen og understreker at han på ingen måte vil forskuttere at det blir cupfinale på trønderne.

Slik Norges Fotballforbunds regelverk lyder i dag, må en spiller sone én kamps karantene når han er tildelt to gule kort. Å stryke eventuelle gule kort før semifinalen er heller ingen mulighet.

Rosenborg-sjef Hansen sier at han er fornøyd med dagens regler og at han ikke ser noe behov for endring.

- Det er slik fotballforbundet har lagt opp reglementet og det eneste vi kan gjøre er å forholde oss til det, fortsetter han.

- Det som er bra med denne regelen er at man skiller mellom cup- og seriespill, og at man dermed slipper å stå over i Tippeligaen på grunn av et kort man har pådratt seg i cupen, sier Hansen.

Vil ha revansje
Rosenborg og Haugesund møttes så sent som sist fredag til seriekamp, et oppgjør som endte uavgjort etter sjansesløsing fra Rosenborg, samt et sent utligningsmål fra Haugesund.

Per Joar Hansen er klar på at spillerne er heltente før cupsemien, og at de er ute etter revansje etter det sure poengtapet sist.

- Det ser bra ut på trening, og vi gleder oss til kveldens kamp, avslutter Rosenborg-treneren.

Også de tre Haugesund-spillerne Christian Gytkjær, Tor Arne Andreassen og reservekeeper Olav Dalen står med hvert sitt gule kort.

P.S:Rosenborg - Haugesund har avspark klokken 20.00 og kan følges i vårt livesenter NA Live.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.