*Nettavisen* Sport.

Her er Rosenborgs tre krav

TRE PUNKTER: Rosenborg vil at Nicki Bille Nielsen går med på totalt alkoforbud, starter med sosialt arbeid utenfor banen og fortsetter på sinnemesteringkurs. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Den danske spissen snakket ut torsdag kveld.

25.04.14 07:09

På en pressekonferanse torsdag kveld bekreftet Rosenborg at Nicki Bille Nielsen blir værende i Rosenborg til tross for at han ble arrestert av dansk politi i påsken.

Erik Hoftun tok først ordet på torsdagens pressekonferanse.

- Vi har brukt god tid, og den tiden vi følte har vært nødvendig. Avgjørelsen må tas basert på fakta - ikke følelser. Vi har snakket flere ganger med Nicki, vitner, politiet, og relevante fagpersoner. Vi har skaffet oss et best mulig bilde av det som skjedde.

- Vi har ingen grunn til ikke å tro på Nicki. Det vi kan klandre Nicki for, er at han havner i den situasjonen han gjør.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEKLAGET: Nicki Bille Nielsen beklaget at han havnet i situasjonen han gjorde i København. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Tre punkter
Hoftun gikk videre over til å si at Nicki Bille Nielsen har gått med på følgende løsning, delt opp i tre punkter.

- Nicki får totalt alkoholforbud i tiden framover. For det andre har vi lært oss å kjenne Nicki som en positiv gutt med masse energi, og han er flink med mennesker. Derfor vil vi utnytte hans positive energi utenfor banen i sosialt arbeid. Tredje punkt er at Nicki skal fortsette på sinnemestringskurs, sa Hoftun.

Foreløpig er det uklart hva slags type sosialt arbeid Nicki Bille Nielsen skal gjøre.

- Kysset klubbmerket
Etter Hoftun hadde innledet, gikk ordet videre til den danske spissen.

- Jeg respekterer det klubben gjør. Jeg beklager at jeg havnet i denne situasjonen.

RBK-spissen sa videre at han ikke ønsker å kommentere hendelsen og politiet i København. Det ønsket han å overlate til sin advokat.

- Siden i fjor høst har jeg vært på et sinnemestringskurs, som har hjulpet meg utrolig mye. Siden forrige lørdag har jeg snakket med Rosenborg flere ganger. Vi har hatt flere gode samtaler. Nå ser jeg frem til å komme tilbake til trening og hjelpe laget fremover - og prestere på høyt nivå.

- Skulle noen være i tvil, så elsker jeg virkelig klubben, sa Bille Nielsen og kysset RBK-logoen på overtrekksjakka.

- Greit med alkoforbud
Den kontroversielle dansken fikk spørsmål fra pressen om hvordan det hadde vært å være isolert fra resten av troppen, mens Rosenborg samlet inn fakta i saken.

- Det har ikke vært noe gøy. Jeg er treningsnarkoman, men jeg har brukt tiden konstruktivt på ting jeg ellers ikke ville fått gjort. Jeg har drevet litt håndtverk og vært litt "handy man".

- Hva synes du om alkoholforbudet?

- Det synes jeg er helt fint. Sånn at vi er sikre på at jeg ikke havner i slike situasjoner igjen, er det greit. Jeg har det helt fint med dette, det er ikke noe problem for meg, og jeg vil bruke tiden min på noe mer konstruktivt.

Erik Hoftun fikk spørsmål om hva konsekvensen ville bli dersom alkoforbudet ble brutt og svarte følgende:

- Da får vi en ny situasjon som vi må takle der og da, men det blir et hypotetisk spørsmål.

Fredag er han tilbake på Rosenborg-trening.

HTML EMBED


Siktet for vold
Mandag skrev Ekstra Bladet at dansken der ble siktet for vold mot en politibetjent. Bille Nielsen skal ha bitt en politimann i armen under en arrestasjon.

Selv skal dansken ikke kjenne seg igjen i pressens fremstilling av saken. Billes venn Marc Larsen sto denne uken frem i danske Her og Nå og tok RBK-spilleren i forsvar.

TV 2 har sett video av hendelsen, og ifølge kanalen skal en pepperspray-preget Bille Nielsen ha gjort svært lite eller ingen motstand i løpet av pågripelsen. De skriver at dansken holdt armene ut til siden og ropte «Jeg gjør ingenting, jeg gjør ingenting».

Hva som førte til konfrontasjonen og bruken av pepperspray fra politiet, skal ikke komme frem av videoen.

RBK så video
Den aktuelle videoen er ifølge kanalen sendt til RBK, der Erik Hoftun selv skal ha sett den rundt to minutter lange snutten.

Spilleren varslet selv Rosenborg om hendelsen, men først da han hadde informasjon om at den danske avisen skulle publisere en sak om det. Da hadde det gått flere dager siden hendelsen fant sted.

Dansken ble forrige sesong kastet på glattcelle etter en tur på byen. Sportslig leder Erik Hoftun uttalte da at dette var Billes siste advarsel, og at det var game over hvis noe lignende skjedde igjen.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug fikk beskjed om saken mens hun er på påskeferie på fjellet. Hun innrømmet overfor Nettavisen mandag at dette er en kjedelig sak for trønderne.

- Det er det. Det er ikke noe artig sak, dette her, men som sagt er det viktig at vi sjekker ut og finner ut fakta i saken, sa Moe Dyrhaug til Nettavisen.

Bille før sesongen: - Jeg har lært
Da Nettavisen snakket med den danske spissen før sesongen, hevdet han å være ferdig med trøbbelet utenfor banen.

- Folk begår feil, slik er livet. Forskjellen er hvorvidt man lærer eller ikke lærer av det. Personlig føler jeg at jeg har lært nå, sa Rosenborg-spissen til Nettavisen.

Bille Nielsen kom til Rosenborg før 2013-sesongen, og har satt sitt preg på Tippeligaen både på og utenfor banen.

Flere hendelser
Spissen har scoret ni mål på 30 tippeligakamper for Rosenborg, men har kanskje gjort seg enda mer bemerket for utenomsportslige prestasjoner.

Draktriving, nattklubb-bråk, glattcellebesøk og kameradytting er bare noen av eksemplene fra danskens inntog i norsk fotball.

Han kom til norsk fotball etter å ha spilt fotball i de spanske klubbene Elche, Rayo Vallecano og Villarreal. Han har tidligere spilt for Norskjælland, Lucchese, Martina, Reggina og BK Frem.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag