*Nettavisen* Sport.

Her er Rune Skarsfjords pressemelding

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Les den i sin helhet.

Rune Skarsfjord trekker seg fra jobben som trener i Brann, med umiddelbar virkning. Via Brann.no har han sendt ut følgende pressemelding:

«Jeg velger i dag å gi meg som hovedtrener og sportslig ansvarlig i Sportsklubben Brann. Jeg har hatt fem fine, stormfulle og lærerike år i klubben. Jeg er både ydmyk og stolt over å ha stått med rak rygg i jobben som hovedtrener de siste tre og et halvt årene.

Det har vært mye å holde fingrene i, men avdeling sport har tatt solide steg i løpet av disse årene. A-laget har stabilisert seg i sjiktet bak medaljene, og vi har spilt cupfinale i 2011 og semifinale i cupen i 2012.

Vi har hatt en produktiv og godt drevet ungdomsavdeling med svært dyktige trenere.

Flere av de mest sentrale A-lagsspillerne har forlatt oss underveis, og samtidig har langtidsskader på viktige spillere (kapteiner og midtstoppere) gjort det vanskelig å ta klubben hele veien inn i Europa.

Det er nok andre lag i Norge som har fått mer ut av ressursene enn Brann i år, men med unntak av høstens nedtur mener jeg at Brann i perioden fra 2010 til 2013 har prestert det en kan forvente, og kanskje bedre enn forventet i 2011-sesongen.

Brann sitt mål om å satse på ungdomsavdelingen og målet om stabil økonomi har vi nådd. Resultatbilden spriker heller ikke stort med strategiplanen. Dette er på bakgrunn av et totaltbilde som naturlig nok ikke er like kjent for de som står på utsiden.

For Brann som klubb har det vært noen utfordrende år, spesielt med tanke på å finne en økonomisk forsvarlig drift. Brann har blant de tre høyeste totalbudsjettene, men sportsbudsjettet er lavere enn mange tror. Dette har likevel gitt oss en glimrende mulighet til å satse på og få frem unge og lokale spillere.

I løpet av de siste tre årene har 13 unge, lokale spillere fått sjansen i Tippeligaen for Brann, og syv av de spillerne har blitt re-signert én eller flere ganger. I 2011 spilte lokale spillere under 21 år 1500 obligatoriske minutter for Branns A-lag. I 2012 økte tallet til omtrent 5000 spilleminutter. I 2013 har tallet økt ytterligere til omtrent 8000 minutter for lokale spillere som er født i 1992 eller senere år.

Dette er et ekstremt høyt tall i Tippeligaen, og det er sjeldent forenelig med å kjempe om medaljer.

I 2013 har vi merket tapet av Rodolph Austin og Kim Ojo veldig godt. Vi gjorde likevel en sterk vårsesong der vi tok 25 poeng på de første 15 kampene. Hjemme på Stadion var vi suverene, i bortekampene tapte vi stort sett hver kamp med minst mulig margin. Høsten har vært svak, og etter hvert som motgangen har tatt os har den blitt svært selvforsterket.

Det har dessverre sett ut som en kollaps den siste tiden. Dette er mitt ansvar, og det er tungt for en trener å bære.

Når motgangen kommer er det også naturlig at deler av spillergruppen vender seg mot treneren. Det er enda mer naturlig at supporterne og media i Bergen ønsker en ny trener.

Dette har nå gått så langt at jeg føler at jeg står i veien for en klubb jeg har blitt svært glad i. Som jeg har sagt flere ganger tidligere tror jeg at Brann med et par forsterkninger allerede neste sesong kan kjempe om medaljer.

Jeg har i utgangspunktet svært lyst til å fortsette og jeg er overbevist om at jeg er en av de som kunne fått klubben videre opp mot toppen. Jeg har også opplevd stor støtte fra ledelse og samarbeidspartnere.

Slik bildet er nå føles det likevel at det er riktigst for alle at jeg trer til side. Grunnen til at jeg ikke venter til etter sesongen er ferdigspilt, er respekt for spillere og de Brann-tilhengerne som kommer på Stadion på søndag for å støtte klubben. Som klubb kan vi ikke be folk komme på Stadion, for å så servere en stemning slik som mot Hønefoss.

Jeg vil takke for samarbeidet med en strålende, talentfull spillergruppe.

Jeg vil takke for samarbeidet med svært gode trenerkolleger og venner.

Jeg vil takke for samarbeidet med det som er et av Norges beste og koseligste medisinske team.

Jeg vil også takke klubben for øvrig, ledelsen, supporterne og andre venner i Brann for en fin tid.

Til slutt vil jeg rette en liten pekefinger til media i Bergen, og da spesielt den ene lokalavisen. Dekningen av undertegnede de siste 14 til 15 månedene har vært en trist opplevelse.

Som fotballtrener både forventer og fortjener jeg massevis av kritikk. Det er naturlig i en slik posisjon, med så mange avgjørelser og eksamener. Tidligere og kommende trenere i Brann har fått og vil få både media og supportere i ansiktet, og det er det du sier ja til når du skriver under for Brann.

Grunnen til at jeg nå tar dette bladet fra munnen er definitivt ikke bitterhet over å forlate en jobb, men jeg ønsker velkommen en debatt som kan gi neste Brann-trener en større sjanse til å lykkes over tid. Begreper som heksejakt og Vær varsom-plakaten hører nok hjemme i en slik type debatt. Dette sies av kjærlighet til klubben.

Utover dette vil jeg også takke media i Bergen for samarbeidet.

Lykke til videre, Sportsklubben Brann.

Brann - ekte lidenskap!

Rune Skarsfjord.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.