RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er SMS-en som skal ha varslet Solskjær

SMS: Denne meldingen skal ha blitt sendt fra Iain Moody, og førte til at Solskjær ble varslet om mulig spionasje. NB: Tekstmeldingen i bildet er kun ment som illustrasjon og er ikke et bilde av den ekte SMS-en.
SMS: Denne meldingen skal ha blitt sendt fra Iain Moody, og førte til at Solskjær ble varslet om mulig spionasje. NB: Tekstmeldingen i bildet er kun ment som illustrasjon og er ikke et bilde av den ekte SMS-en. Foto: Montasje / Pa Photos (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Cardiff-spiller navngis som tyster.

Ole Gunnar Solskjær og Cardiff-ledelsen mener at Crystal Palace jukset i 3-0 seieren 5. april. Derfor krever klubben det bitre nederlaget strøket, skriver BBC.

Kanalen hevder at Cardiff-advokatene har sendt et flere sider langt brev til Premier League om saken.

Bakgrunnen for klagen og påstandene om juks, skal være at Palace-manager Tony Pulis visste at lagets sportssjef, Iain Moody prøvde å skaffe Cardiffs startellever før kampen.

Sendte feil?
Cardiff hevder ifølge BBC at Moody sendte tekstmeldingen med Solskjærs lagoppstilling ved en feil til Bolton-manager Dougie Freedman, som er god venn med Solskjær etter å ha deltatt på flere trenerkurs sammen med nordmannen. Han varslet derfor Solskjær om lekkasjen.

SMSen
I meldingen kommer det frem at det er den islandske Cardiff-spilleren Aron Gunnarsson som er kilden bak lekkasjen. Ifølge BBC sto følgende på meldingen fra Moody:

«Dette kommer rett fra Gunnarsson: Deres lagoppstilling er 4-4-2, Marshall, KTC, Caulker, Turner, Taylor, Daehli, Medel, Mutch, Zaha, Campbell, Jones»

Lagoppstillingen stemte på en prikk på det laget Solskjær sendte ut mot Palace dagen etter. Solskjær gjorde dermed tre endringer på forrige lagoppstilling.

Gunnarsson skal nekte plent for å ha gitt Moody informasjon om laget. Det samme gjør Gunnarssons agent Jerry de Koning. Islendingen har ikke spilt siden 32. runde i Premier League, kampen før møtet med Palace.

Cardiff skal stole på at Gunnarsson på uskyldig vis er trukket inn i saken, og klubben vet ikke hvem som har skylden for at lagoppstillingen lekket ut.

Solskjær skal også ha tatt opp saken med Palace-manager Tony Pulis i etterkant av 0-3-tapet.

- Gjør meg kvalm
Solskjær hevdes av BBC å ha sagt følgende til Pulis etter kampen:

- Det gjør meg kvalm at rekrutteringssjefen deres (Moody) sender tekstmeldinger til en av mine spillere for å vite hva slags lag vi stiller med.

Pulis skal da ha svart slik:

- Oooh, jeg vet. Jeg ba ikke om det.

Cardiff skal hevde overfor Premier League at dette beviser at Pulis var klar over laget før det ble offentliggjort en time før avspark.

NAVNGIS: Aron Gunnarsson.

- Palace jukset
«Crystal Palace jukset, og vi vil at Premier League tar affære», skal det hete i brevet Cardiff har sendt. Det hevder i alle fall BBC som skal ha fått tilgang til dette brevet.

En person i Cardiff skal ha blitt sparket etter lekkasjer, og Cardiff hevder klubben har bevis på at sportssjef Moody skaffet Cardiffs startoppstilling, noe som skal være ulovlig, ifølge BBC.

En kilde lokalavisa Wales Online har snakket med, hevder imidlertid at dette ikke stemmer.

- Det er ikke det klubben ber om. Det eneste som blir etterspurt, er at Premier League, som vakthunden i sporten vår, ser på situasjonen, sier kilden til avisen.

Langt nede

Solskjær var langt nede etter 0-3 tapet for Crystal Palace 5. april, men han og laget slo tilbake med 1-0 over Southampton en uke senere.

– Vi har hatt problemer, men de har jeg tatt hånd om. Spillerne fokuserer på å spille fotball, så får jeg tenke på resten, sa Solskjær i følge Dagbladet etter 1-0 seieren over Southampton.

Solskjær og co. kjemper en voldsom kamp om å overleve i Premier League. Fire serierunder før slutt ligger laget nest sist, og det er tre poeng fram til Norwich på sikker plass.

Forbannet

Det er også helt klart at Cardiff-eier Vincent Tan var fly forbannet etter 0-3 nederlaget for Crystal Palace. Han nektet å slå seg til ro med at resultatet var «grei skuring».

Rett etter kampen skrev flere britiske medier at Tan klaget Crystal Palace inn for Premier League-sjef Richard Scudamore, og han ba ligaen granske Palace-sportssjef Iain Moody. Det er ikke første gang det er konflikter mellom de to.

Palace-eier Steve Parish avfeier de påstandene Cardiff-advokatene nå kommer med.

– Min reaksjon er som følger; vi spilte mot dem og vi slo dem. Derfor er det helt fjernt for meg at det som bli påstått skal ha skjedd, sier han i en kommentar til den siste utviklingen i denne saken.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere