*Nettavisen* Sport.

Her er Solskjær tilbake på treningsfeltet

TILBAKE PÅ FELTET: Ole Gunnar Solskjær i akjson på feltet for Kristiansund BK. Foto: Rune Edøy (Tidenes Krav)

Ga spissene ekspertråd.

I Manchester United scoret Ole Gunnar Solskjær 126 mål på 366 kamper. Ett av målene avgjorde en Mesterliga-finale. Nå gir kristiansunderen, som vant både serien og cupen med Molde som trener, Kristiansund-spissene eksperthjelp før søndagens møte med de bergenske serielederne i Åsane søndag.

- Det er jo ikke så rart at de går til dette skrittet før de møter oss, er Åsane-trener Kjetil Knutsens spøkefulle reaksjon når han får høre om Kristiansunds celebre treningsvisitt.

Det regnet og haglet om hverandre da spissene i Kristiansund Ballklubb (KBK) i går trente avslutninger.

- Artig å bidra
Men det var likevel sterk vilje til å få ballen i mål. Det sure været la ingen demper på innsatsviljen. Og det var kanskje heller ikke så rart med tanke på hvem som ledet økten.

En engasjert Ole Gunnar Solskjær ga sine instrukser til guttene i blått.

- Bare artig å kunne bidra litt, sier Solskjær, som per i dag ikke har andre faste treneroppdrag enn med Clausenengens guttelag.

For stordabuen Torbjørn Agdestein var det første gang han hilste på mannen som til evig og alltid har sikret seg legendestatus i Manchester United.

- Det er nesten så du blir litt starstrucked. Jeg er jo United-fan. Og det er fordi Ole Gunnar var den store helten da jeg var yngre, sier Agdestein, som scoret sitt første mål i KBK-drakt i 2-0-seieren mot Levanger søndag.

- Ga oss råd
Agdestein håper det blir flere fulltreffere. 23-åringen sier han tar med seg masse lærdom fra økten med Solskjær.

– Det er gull verdt med slike økter for en spiss. Det er små detaljer, men Ole Gunnar ga oss råd om både hvordan vi skal skyte og hvordan vi skal bevege oss, sier Agdestein.

Ett av rådene er å være konsekvent i forhold til skuddteknikk og hvor skuddene skal plasseres.

- Du har større muligheter til å score hvis du skyter i det samme hjørnet hver gang. Da går det automatikk i bevegelsen, sier Agdestein etter tips fra Solskjær.

Spisskollega George White sier det samme.

– Dette var veldig bra. Jeg fikk råd om hvordan jeg skal bevege meg for å komme i scoringsposisjon. Jeg håper virkelig Solskjær kommer tilbake, sier George White.

Bryr seg ikke
Og det er i hvert fall intensjonen til både gjestetreneren og til KBK som klubb.

Åsane-trener Kjetil Knutsen bryr seg ikke nevneverdig om at søndagens motstander får Solskjær-hjelp. Åsane har fått en pangstart på comebacket i 1. divisjon og står med to strake seire og med 8–2 i målforskjell. Sammen med Bryne er bergenserne det eneste laget som har full pott så langt, men KBKs sesonginnledning har ikke vært så verst den heller. 0–0 i premieren hjemme mot Ranheim, ble snudd til en 0-2-seier borte mot Levanger sist.

- For meg kan de leie inn akkurat hvem de vil. Solskjær er en kapasitet, og jeg forstår at de gjør det, men jeg tror ikke det endrer noe for kampen på søndag. Det eneste er at det kan gi litt ekstra motivasjon og inspirasjon i treningshverdagen, og så har han noen detaljer å komme med, sier Knutsen til BA.

- Snakker ikke om det
Tabelltoppen til tross, Knutsen bedyrer at oransjetrøyene holder bena godt plantet på jorden.

- At vi leder er overhodet ikke noe vi snakker om. Vi ser kun fremover. Det at vi har vunnet to kamper gir oss viktige poeng og nyttig selvtillit. Det er svært viktig for en ung spillergruppe der svært få har erfaring fra dette nivået tidligere, mener Knutsen.

Fredag sydde Kevin Duré menisken, og midtstopperen er trolig ikke tilbake før til høsten. Ellers kan Knutsen velge fritt i en skadefri tropp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.