RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er statistikken som gir Norge håp mot Kroatia

STORTAP: Norge fikk juling av Kroatia og tapte 1-5 i vår. På bortebane er imidlertid kroatene langt mindre målfarlige. I løpet av tre kvalikkamper på fremmed gress, har Luka Modric og co scoret to mål. Her er Per Ciljan Skjelbred i aksjon i det første møtet mellom lagene.
STORTAP: Norge fikk juling av Kroatia og tapte 1-5 i vår. På bortebane er imidlertid kroatene langt mindre målfarlige. I løpet av tre kvalikkamper på fremmed gress, har Luka Modric og co scoret to mål. Her er Per Ciljan Skjelbred i aksjon i det første møtet mellom lagene. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Forskjellen kunne knapt vært større.

Med tre poeng mot Kroatia søndag, kan Norge for alvor blåse liv i drømmen om EM i Frankrike neste sommer.

Per-Mathias Høgmos menn fikk riktig nok 1-5 i sekken i Zagreb i vår, men Kroatia hjemme og borte har vært to vidt forskjellige ting i denne kvalifiseringen.

Sliter med å score borte
Det har også Kenneth Fredheim, som sammen med Lars Tjærnås kommentere kveldens kamp på MAX, lagt merke til.

FORSIKTIG OPTIMIST: Kenneth Fredheim.

- Forskjellen mellom Kroatias statistikk hjemme og borte i denne kvaliken kunne knapt vært større. På hjemmebane har det scoret vilt og hemningsløst, selv om det først og fremst er mot Aserbajdsjan og Norge. På bortebane har de scoret to mål på tre kamper, sier Fredheim til Nettavisen.

- Kroatia viste for all del kvalitet i det første møtet, men de scoret nesten på alt de har av målsjanser. Det er det sjelden man gjør, legger han til.

Norge har så langt plukket ni av sine 13 poeng på bortebane. Fredheim mener landslagets utfordring blir å ta tak i kampen på hjemmebane.

- Vi har ennå langt igjen dit. Jeg tror ikke det er tilfeldig at vi er bedre på bortebane, hvor vi murer igjen bak og prøver å spille en enklere type fotball. Jeg tror det skal mye til for at vi vinner, men jeg vil absolutt si at muligheten er der. En seier, som den i Bulgaria, gir selvtillit, sier Fredheim.

- Må tette igjen
Lørdag sa Kjetil Rekdal til Nettavisen at ett poeng knapt vil ha noen betydning og at Norge nå bør satse alt for å sikre tre poeng mot kroatene. Fredheim mener imidlertid at det kan være en litt farlig inngang til kampen.

- Jeg tror det gjelder å komme i gang og holde en god struktur, at vi ligger samlet og overlater litt av initiativet til Kroatia. Jeg tror den største muligheten er å tette igjen bakover og kjøre kontringer. Vi kan være forsiktige og ligge kompakt, men når muligheten er der, må vi gå 100 prosent for det. Blir du feig, skaper du aldri noe mot et lag som Kroatia.

Fredheim håper å se helt andre takter enn Norge viste i forrige kvalik-hjemmekamp mot Aserbajdsjan.

- Med feig mener jeg slik vi spilte hjemme mot Aserbajdsjan. Det var en totalt håpløs fotballkamp. Vi må tro såpass mye på oss selv at vi våger når vi får ballen.

Skjelbred tilbake
De siste rapportene tyder på at Per Ciljan Skjelbred er tilbake fra start etter å ha blitt vraket mot Bulgaria. Det synes Fredheim er helt riktig.

- Jeg synes han gjør et godt innhopp. Når Helland ikke er med nå heller, synes jeg det er et logisk valg. Jeg ser ingen stor grunn til å gjøre noen større forandringer, med mindre det er skader.

Kampen kan du følge i vårt livesystem fra 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere