*Nettavisen* Sport.

Her er Suárez tilbake på treningsfeltet

Luis Suárez gledet seg over å være tilbake på treningsfeltet fredag. Det var første gang han trente med sin nye klubb Barcelona. Foto: Gustau Nacarino (Reuters)

Fredag kunne Luis Suárez trene for første gang med Barcelona-kollegaene etter å ha fått grønt lys av Idrettens voldgiftsrett.

Uruguayaneren deltok på formiddagsøkta under Luis Enriques ledelse. Der var mesteparten av Barcelonas stjernegalleri til stede.

– Jeg er veldig fornøyd med å føle meg som en fotballspiller igjen og glad for å være med mine lagkamerater. Jeg lengtet etter å komme i gang, for det har vært en ukomfortabel situasjon. Jeg tar min straff for en feil jeg gjorde, sa Suárez etter økta ifølge den spanske avisen AS.

Den brasilianske profilen Neymar var også i sving, men ikke for fullt etter ryggskaden han pådro seg under fotball-VM. Nyervervelsen Thomas Vermaelen gjorde øvelser sammen med en av lagets fysioterapeuter.

Streng straff

Luis Suárez blir presentert som Barcelona-spiller for publikummet på Camp Nou mandag. Han ble hentet fra Liverpool for drøyt 750 millioner kroner til tross for biteskandalen i VM.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) utestengte spissrebellen fra ni landskamper og all fotballaktivitet de første fire månedene etter hendelsen.

CAS bestemte torsdag at kampstraffen skal opprettholdes, men at Suárez kan trene med sin nye klubb.

El Clasico-debut?

De siste ukene har Suárez angivelig trent på egen hånd på et hemmelig sted i Catalonia.

– Nå må jeg bare vente på å få spille, vente på å få treffe fansen og vente på å få oppleve hvordan det er å spille på Camp Nou. Jeg setter pris på alt klubben har gjort for meg de siste dagene og ukene, sa 27-åringen.

Suárez er spilleklar fra lørdag 25. oktober. Det betyr at debuten for Barcelona kan komme i El Clásico-oppgjøret borte mot Real Madrid, som er lagt til den samme helgen.

Barcelona serieåpner hjemme mot Elche 24. august. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.