*Nettavisen* Sport.

Her er Terry heldig

Foto: Pa Photos/Scanpix

Martin O'Neill mener John Terry burde vært utvist da han taklet James Milner.

11.04.10 12:33

Det var ingen overraskelse at Chelsea tok finaleplassen i FA-cupen på bekostning av Aston Villa lørdag ettermiddag.

Men etter kampen var det ikke bare den tapte finaleplassen som sved for Villa-manager Martin O’Neill.

Et straffespark som aldri ble dømt før pause irriterte kraftig. Men at John Terry fikk fullføre kampen var kanskje det O’Neill var mest forbanna over.

Et kvarter før slutt og på stillingen 1-0 til Chelsea taklet nemlig Terry James Milner. Og i følge O’Neill kvalifiserte taklingen til et klart rødt kort til Chelsea-kapteinen.

Men dommer Howard Webb dro kun fram det gule.

- En forferdelig takling
- Det er en klokkeklar avgjørelse. Man trenger ikke fire repriser for å se det, raste O’Neill til Sky Sports etter kampen .

- Det var en forferdelig takling på en landslagskamerat. James Milner er fryktelig heldig at karrieren hans er intakt. Det er et klart rødt kort.

For O’Neill mener at Milner fort kunne blitt alvorlig skadet på grunn av taklingen, men fordi foten hans var i lufta da han ble truffet slapp han billig unna.

- Det kunne blitt meget alvorlig. At foten var i lufta hjalp. Jeg snakket med legen vår og han sier James er en meget heldig gutt, fortsetter O’Neill.

Og O’Neill skjønner heller ikke hvorfor Terry utførte taklingen.

- Det er en helt unødvendig takling. Men han fullførte den, og dermed burde konsekvensene vært et rødt kort.

- Chelsea-spillerne så det
Hvorvidt et rødt kort på det tidspunktet hadde hjulpet Villa er mer tvilsomt. Da Didier Drogba satte inn 1-0 virket laget sluttkjørt og ute av stand til å svare Chelsea.

Da er det heller straffesituasjonen før pause som kunne ha vippet kampen i Villas favør.

Gabriel Agbonlahor ble lagt i bakken av Mikel inne i straffefeltet, men Howard Webb lot fløyta ligge. Men ifølge O’Neill var det ingen tvil i det hele tatt.

- Den er helt klar. Selv Chelsea-spillerne visste det, du så det på reaksjonen deres at det var straffespark, sier en mildt sagt frustrert Villa-manager.

- Men dommeren lot det ligge på grunn av de mulige konsekvensene.

Et straffemål ville tvunget Chelsea til å jage mål, og dermed åpne opp for Villa-kontringer. Men straffen ble aldri dømt, og dermed kunne Chelsea til slutt avgjøre semifinalen på en overbevisende måte.

For til tross for de omdiskuterte dommeravgjørelsene, var det slett ikke ufortjent at Chelsea tok seg til finalen. Der førsteomgangen var en jevn affære, med et visst Villa-overtak, var det nærmest bare Chelsea utover i andreomgangen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.