*Nettavisen* Sport.

Her er topptrenernes Dæhli-dom

BRUKES RIKTIG? Mats Møller Dæhli har ennå ikke startet en Premier League-kamp for Cardiff. Det får Ole Gunnar Solskjær støtte for av norske trenerkolleger, her ved Per Joar Hansen, Ronny Deila, Dag-Eilev Fagermo og Per-Mathias Høgmo. Foto: Anders Bakkerud Larsen/Håkon Mosvold Larsen (Nettavisen / NTB scanpix)

Mats Møller Dæhli har ennå ikke fått starte en Premier League-kamp. Smart? Vi spurte norske topptrenere.

26.03.14 12:05

OSLO (Nettavisen): 19-åringen har denne sesongen spilt seg inn i hjertene til norske fotballsupportere med gode prestasjoner både for det norske landslaget og for Cardiff i Premier League.

Talentet er ubestridt, og nå gjelder det å foredle råvarene.

Ole Gunnar Solskjær har hovedansvaret for nettopp dette, og Cardiff-sjefen har så langt valgt å matche ham forsiktig.

Støtte fra landslagssjefen
Dæhli har, til tross for storspill, ennå ikke fått starte en kamp i Premier League. Syv innhopp er det blitt, og totalt har 19-åringen spilt 183 minutter i Englands øverste divisjon siden overgangen fra Molde.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLOKT: Per-Mathias Høgmo mener Solskjær er klok i sin bruk av Dæhli. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

I tillegg har han ett innhopp og én kamp fra start i FA-cupen.

- Jeg synes det har vært veldig klok matching så langt, sier Per-Mathias Høgmo til Nettavisen.

Landslagssjefen roser Dæhli for innsatsen i Cardiff-trøya, og trekker frem den nylige Liverpool-kampen. Der spilte Dæhli med den største selvfølge og autoritet, mener Høgmo.

- Jeg tror det bare er et tidsspørsmål før han starter fotballkamper for Cardiff. Men der hvor de ligger på tabellen nå, tror jeg det er helt greit. Det er en totalvurdering her, samtidig som man ønsker å matche ham klokt. Dette vurderer Ole Gunnar fra uke til uke, sier Høgmo.

- Kan ikke tenke spillerutvikling
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo støtter Solskjær i den forsiktige bruken av 19 år gamle Dæhli.

- Solskjær må tenke på å overleve, han. Det er det eneste som teller, og da må han spille med dem som er best. Hele tiden. Solskjær kan ikke tenke spillerutvikling, han må tenke på resultater. Jeg hadde gjort akkurat det samme som Solskjær, sier Fagermo til Nettavisen.

Han mener for øvrig at den tidligere Molde-spilleren får for mye oppmerksomhet målt opp mot det han har prestert.

- Mats Møller Dæhli er sikkert et kjempetalent, men det blir veldig mye fokus på ham, synes jeg. Han har jo ikke spilt noe særlig, verken i Molde eller Cardiff, og han har spilt litt på landslaget. Vi må vente til han har spilt litt mer før vi definerer hvor god han er, mener Fagermo.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅ FORTSETTE: Ronny Deila påpeker at Dæhli har en lang å gå før han er på europeisk toppnivå. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Nettavisen)

- Du er ikke overbevist?

- Jo, det sier jeg ikke. Jeg synes han er et talent og at han er spennende, men jeg synes det blir mye fokus på en som har spilt lite fotball, sier Odd-treneren.

Deila: - Fornuftig
Strømsgodset-sjef Ronny Deila støtter også Solskjærs bruk av den talentfulle angrepsspilleren.

- Jeg synes det høres fornuftig ut, og det er ofte dumt å hive folk rett inn i ting. Han må føle trygghet og kjenne rollen sin, og slippe litt press til å begynne med. Da får man en lettere vei inn i hverdagen, sier Deila til Nettavisen.

- Det er ikke han som skal berge plassen for Cardiff, det er de rutinerte spillerne som skal gjøre det, fortsetter han.

- Hva synes du om Dæhli som spiller?

- Jeg synes han er kjempespennende. Han har det meste, og det ser ut som han elsker fotball. Samtidig er han innbytter på et bunnlag i Premier League, og har en lang vei å gå for å komme opp på toppnivå i Europa. Han må jobbe på samme måte som han har gjort hele veien, og da har han en mulighet til å kunne prege europeisk fotball, mener Godset-sjefen.

- Ikke god nok, ennå
Jan Jönsson tror rett og slett ikke at Solskjær vurderer Dæhli som god nok for startplass akkurat nå.

Klikk på bildet for å forstørre.

FOR MYE: Dag-Eilev Fagermo mener Dæhli får mer oppmerksomhet enn han burde. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Nettavisen)

- Han spiller med de spillerne han tror Cardiff vil ta flest poeng med. Og da er nok Møller Dæhli akkurat nå ikke god nok til å starte kampene. Om det er ferdigheter eller fysikk det går på, vet jeg ikke, men han er jo aktuell. Og så er det litt mindre spilletid for de andre (nordmennene), ser jeg, sier Jönsson til Nettavisen.

RBK-sjef Per Joar Hansen tenker likt som Jönsson.

- Hvis Ole Gunnar bare gir ham en halvtime, er det sikkert en grunn til det, mener «Perry».

Dæhli: - Vil starte kamper
Selv er Mats Møller Dæhli helt klar på at han er nettopp det - klar. Da han snakket med Nettavisen for litt siden, påpekte han at han ønsket mer tillit fra start.

- Det har gått fint så langt og jeg ønsker å starte kamper, sa han til Nettavisen i starten av mars.

Neste Cardiff-kamp spilles førstkommende lørdag når West Bromwich venter på bortebane. Der kan Dæhli få sin første kamp fra start i Premier League, og Nettavisen følger oppgjøret direkte i vårt livesenter.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag