*Nettavisen* Sport.

Her er Torres’ skrekktall

Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Her er statistikken Fernando Torres ikke vil se. Og nå blir han vraket.

20.02.12 14:16

Sist en ball forlot en legemsdel knyttet til Chelsea-spiss Fernando Torres i en tellende kamp og endte opp i et mål, hadde selv ikke de best forberedte begynt å tenke på julehandelen.

Datoen var 19. oktober da Torres scoret to mål i 5-0-seieren mot Genk.

Siden da har Torres vært på banen i 22 fotballkamper, 20 for Chelsea og to for Spania, uten å score.

Med tanke på at Fernado Torres kostet Chelsea 50 millioner pund, og dermed er tidenes femte dyreste fotballspiller, er det lov å forvente noe mer.

Klikk på saken til høyre for å se listen over verdens 20 dyreste fotballspillere.

Totalt står Torres med tre scoringer på 34 ligakamper for Chelsea. I de hjemlige cupene har han spilt fire målløse kamper, mens statistikken er noe bedre i Europa takket være de to målene mot Genk. De er rett nok de eneste han har i løpet av ni Mesterliga-oppgjør for Chelsea.

Stoppere med bedre uttelling
Til sammenligning har Arsenal-stopper Thomas Vermaelen scoret tre mål på 16 kamper denne sesongen, mens Torres omstridte lagkamerat John Terry har fire mål på 22 kamper.

Nå er også Chelseas hardt pressede manager Andre Villas Boas i ferd med å miste tålmodigheten med spissen, som faktisk har vært på banen i 14 av Chelseas 15 siste Premier League-kamper, i fem av seks gruppespillskamper i Mesterligaen og i alle klubbens tre oppgjør i FA-cupen denne sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Neal Simpson / Pa Photos

I denne ukens Mesterliga-kamp mot Napoli, ligger det an til at Torres blir vraket. I stedet vil Didier Drogba bli foretrukket på topp.

Torres spilte en svak omgang i helgens FA-cup-kamp mot Birmingham, og ble byttet med Drogba i pausen. Og med Drogba og Daniel Sturridge på topp, ble Chelsea med ett farligere.

- Hard konkurranse
Manager Villas-Boas sier til The Guardian at han ikke akter å endre lagets taktikk for å hjelpe Torres.

- Han prøver hardt. Denne sesongen viser at han har noen opp- og nedturer i prestasjonene. Han var god i begynnelsen av sesongen og i begynnelsen av januar, sier manageren.

Didier Drogba har vært borte en måneds tid på grunn av afrikamesterskapet, og nå varsler Villas-Boas hard kamp internt om spilletid i angrepsrekka til Chelsea.

- Først vil Torres, Drogba og (Romelu) Lukaku kjempe om å få være på laget. Det er konkurranse om spissplassene, og kampen står mellom de tre, sier portugiseren.

- Alle støtter ham
Likevel hevder manageren at hele resten av spillerstallen støtter Torres kamp for å komme tilbake i scoringsform.

- Jeg tror alle øsnker at Torres skal score. Alle støtter ham, roser ham på trening og de (målene) kommer med mulighetene han får, hevder Villas-Boas og overser altså statistikken som viser at Torres har fått en haug av muligheter uten å levere.

PS. Liverpool-fansen koser seg over Torres’ dårlige statistikk i Chelsea, samtidig som de gremmer seg over Torres’ erstatter Andy Carroll. Han har likevel en statistikk som er et par hakk bedre enn spanjolens. På 30 ligakamper har Carroll fem mål, mens han totalt har åtte mål på 40 kamper for Anfield-klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag