Her er USAs første møte med «hooligans»

AMPERT: Supportere fra New York Red Bulls og New York City i slåsskamp før lokalderbyet mellom de to lagene.

AMPERT: Supportere fra New York Red Bulls og New York City i slåsskamp før lokalderbyet mellom de to lagene. Foto: Rob Harris (Twitter)

Ampert før Mikkel Diskeruds møte med byrivalene.

Fotball er i enorm vekst i USA, og de amerikanske klubbene henter inn stadig flere europeiske spillere som jakter lykken over dammen.

Men med import av europeisk fotballkultur ser det ut til at amerikanerne også importerer de mer mørke sidene av fotballen.

For før lokalderbyet mellom New York Red Bulls og New York City Football Club - City for øvrig i lyseblå drakter som Manchester City, mens Red Bulls sine drakter er påfallende like Manchester United sine - på søndag, møtte de to lagenes fanskarer på hverandre utenfor en pub like ved Red Bulls hjemmebane i New Jersey.

Det ble et ublidt møte.

- Skal gjøre det bedre neste gang

Supporterne brukte fulle søppelposer, reklameskilt og knyttnevene for å få bukt med hverandre, før politiet kom og ryddet opp i bråket.

Associated Press-journalisten Rob Harris var til stede utenfor puben og fikk filmet slåsskampen mellom de to supportergjengene.

Se videoen her:


Nettstedet brobible.com, som omtaler slåsskampen, har et ironisk forhold til saken.

- Jeg beklager på forhånd til våre europeiske lesere som ser denne videoen og sier: «Du kaller dette supporterbråk?» Jeg vet at ikke en eneste person ble stukket med lommekniv eller slått i banken med en knust Guinnes-flaske. Ingen døde, ikke engang en eneste Molotov-cocktail ble kastet. Men vi amerikanere er ikke vant til dette med fotball, og enda mindre til hooligans, skriver nettstedets Paul Sacca, og avslutter med:

- Sorry, europeiske fotball fans, vi skal gjøre det bedre neste gang vi har fotballkrig. Jeg lover.

Mix målløs i 0-2-tap

Kampene mellom Red Bulls og City har utviklet seg til å bli et virkelig hatoppgjør. New York City har kanskje de største navnene, med blant andre David Villa, Andrea Pirlo og Frank Lampard i tillegg til «Mix» Diskerud og Eirik Johansen, men det var Red Bulls - med brødrene Bradley og Shaun Wright-Phillips på laget - som gikk seirende ut av søndagens match.

Bradley Wright-Phillips og brasilianske Felipe scoret målene i Red Bulls' 2-0-seier.

Tidligere Stabæk- og Rosenborg-spiller «Mix» Diskerud fikk 74 minutter for Red Bulls, mens Eirik Johansen var ubenyttet reserve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.