*Nettavisen* Sport.

Her er vårens lag

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Sammen kunne disse elleve vært dynamitt, mener vi. Er din favoritt med?

14.07.09 19:01

De fleste lagene i Tippeligaen har tatt en kort sommerferie, etter det som har vært tidenes lengste vårsesong – med 18 serierunder fordelt over fem måneder.

Mange profiler har stått fram. Noen gamle, men gledelig nok også mange nye. Det ville garantert gitt gode odds om noen før sesongen hadde tippet at de mest selvskrevne spillerne på vårens lag skulle være Makhtar Thioune og Christian Bolaños!

I de aller fleste posisjoner er det mange gode kandidater. Unntaket er sidebackplassene. Vi har falt ned på spillere som har vært gode, men valgene kan helt sikkert diskuteres.

Ubeseirede Rosenborg har flest spillere inne på laget, nærmere bestemt fire. Molde er representert med tre, mens de fire neste lagene på tabellen – Odd, Start, Stabæk og Brann – har fått med én hver.

Her er vårens lag i Tippeligaen (satt opp i et 4-4-2-system med en diamant på midten):

Keeper:
Jon Knudsen, Stabæk
Det har vært en vår med mange keepertabber, men Norges landslagskeeper har vært stabilt god. 19 baklengs på 18 kamper er høyst respektabelt. Bare RBK har sluppet inn færre (12).

Høyre back:
Mikael Lustig, Rosenborg
Ingen på Lerkendal savner Fredrik Stoor, og det skal en annen svenke ha æren for. God defensivt, god offensivt - som seg hør og bør en back i RBK. (Så vil noen kanskje hevde at Rosenborg har en enda bedre høyreback i Roar Strand, men han har spilt for lite til å komme med.)

Midtstopper:
Morten Fevang, Odd Grenland
Har vært så god at han har spilt seg inn på landslaget. Kompromissløs i duellspillet, og samtidig en veldig spillende midtstopper. Er dessuten målfarlig. En av de viktigste nøklene til at Odd Grenland ligger på bronseplass etter 18 serierunder.

Midtstopper:
Vadim Demidov, Rosenborg
Har virkelig lagt en alen til sin vekst denne sesongen, og har levert viktige bidrag i et forsvarsverk som bare har sluppet inn 12 mål på 17 kamper (hvorav tre keepertabber). Har først og fremst blitt mer disiplinert og plasseringssikker.

Venstre back:
Knut Olav Rindarøy, Molde
Molde har fått mye oppmerksomhet for sitt offensive spill. Men moldenserne har også vært gode i den andre enden, og på venstrebacken har Knut Olav Rindarøy (som blir 24 år denne uken) levert mange gode kamper.

Defensiv midtbane:
Anthony Annan, Rosenborg
Etter en svak høst i fjor, er han tilbake på nivået han viste i Stabæk. Dekker enorme rom og får en fot på omtrent alt som nærmer seg RBK-målet. Også trygg i pasningene, selv om han sjelden er den som slår gjennombruddene. Ligger overraskende langt ned på en del spillerbørser.

Høyre midtbane:
Christian Bolaños, Start
En av sesongens åpenbaringer. En artist som har gjort savnet av Alanzinho i norsk fotball litt mindre. Scorer drømmemål, men gjør en enda viktigere jobb som tilrettelegger. Soleklar plass på laget.

Offensiv midtbane:
Makhtar Thioune, Molde
Tippeligaens beste spiller så langt. At denne mannen spilte i Adeccoligaen i fjor, er ikke til å begripe. Viser ferdigheter som playmaker som det er lenge siden vi har sett i norsk fotball. Selv om Molde har vært gode kollektivt, skal Thioune ha mye av æren for suksessen hittil i år.

Venstre midtbane:
Erik Huseklepp, Brann
Har endelig fått sitt gjennombrudd. Hurtig, stor løpskraft og gjør ting med ballen som få andre i Norge gjør ham etter. Har flest målgivende av samtlige i ligaen så langt, og har i tillegg begynt å score selv. Og for noen mål!

Spiss:
Rade Prica, Rosenborg
Ble hentet fra en tribunetilværelse i Sunderland, og har svart på tiltale. Scorer på bestilling og har sørget for mange RBK-poeng denne sesongen.

Spiss:
Mame Biram Diouf, Molde
Nils Johan Semb hevder denne mannen er en dårlig avslutter. Likevel har han scoret 12 mål – hvorav fire i den siste kampen, mot Brann. Kommer til enormt mange sjanser med sin uberegnelige spillestil. Det er definitivt et tap for både Molde og Tippeligaen om han selges i sommer.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag