Her er verdens mest likte fotballklubb

Foto: AFP/Scanpix

I hvert fall på Facebook.

19.09.12 18:33

Nettsamfunnet Facebook har de siste årene blitt en mer og mer vanlig arena for fotballklubber og fotballspillere å profilere seg.

Både store og små klubber har muligheten til å ha en såkalt «side» inne på Facebook, der de som måtte ønske kan bli medlem ved å trykke «like». På nettsamfunnet finner vi sider for alle fra Barcelona og Real Madrid, til svært mye mindre klubber som Raufoss IL, Gjøvik FF og Reinsvoll IL.

35 millioner
Men akkurat som i den virkelige verden, er det også på verdensveven stor forskjell på klubbene. Én klubb har nå nådd en ny milepæl i antall følger.

Spanske FC Barcelona passerte nylig 35 millioner følgere på Facebook, og er dermed den mest populære klubben på nettsamfunnet.

Ikke overraskende er det rival Real Madrid som følger på andreplass. Den spanske hovedstadsklubben nærmer seg 32 millioner følgere på Facebook.

Ved å ta en kikk over på Premier League-klubbene, finner man fort at Manchester United er størst på balløya. Storklubben har rundt 27,5 millioner følgere.

Av andre lag så har Chelsea litt over 12,1 millioner følgere, Arsenal har over 11,4 millioner følgere og Liverpool har over 10,2 millioner følgere på Facebook.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: AP Photo/Paul White

RBK størst i Norge
Manchester City er selvsagt også en klubb på vei opp i verden, og fjorårets vinner av Premier League har så langt samlet 3,3 millioner følgere på nettstedet.

De italienske klubbene varierer i følgere, men størst i støvellandet er AC Milan. Den tradisjonsrike klubben har samlet solide 11,7 millioner følgere så langt.

Erkerival Inter henger ikke like bare med og har kun 1,7 millioner følgere. Populære Juventus er nest størst av Serie A-klubbene med sine 4,3 millioner følgere.

I Tyskland er Bayern München størst med sine 4,9 millioner følgere. Regjerende seriemester Borussia Dortmund har for øvrig 1,4 millioner følgere på Facebook.

I Norge er Rosenborg den største av tippeligaklubbene på Facebook med sine 126.000 følgere. Brann har 57.780 følgere, mens Vålerenga har 43.728 følgere og Lillestrøm har 17.402 følgere i skrivende stund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.