Her er VIFs nye lynving

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Denne mannen taper kun for en sprinter fra Jamaica.

31.01.11 10:38

VÅLERENGA-WISLA KRAKOW 4-0:

LA MANGA (Nettavisen): Han debuterte for Vålerenga i Tippeligaen for halvannet år siden. Han har vært på prøvespill i Tottenham, Inter og Ipswich. Og han har spilt for aldersbestemte landslag i mange år. Faktisk spiller 17 år gamle Håvard Nielsen allerede på G19-landslaget.

Søndag kveld presenterte han seg så for den norske fotballekspertisen. Med Egil Drillo Olsen, Ståle Solbakken og en rekke agenter på tribunen, lyktes unggutten med det meste etter at han kom innpå for Luton Shelton på tampen av 1.-omgangen i Copa del Sol-turneringen på La Manga.

Han skaffet straffesparket som endte med 2-0, han satte selv inn 3-0, han sørget for rødt kort til en Wisla-spiller og kunne med litt hell hatt flere mål og noen målgivende pasninger.

- Fikk selvtillit
Etterpå var han et eneste stort glis.

- Straffe, rødt kort og mål, ja. Da er jeg veldig fornøyd, sier Nielsen, som går på Wang toppidrett i Oslo, glisende til Nettavisen.

- Det hjalp med den gode starten. Jeg fikk jo et straffespark med en gang. Det ga meg selvtillit, legger han til.

Vålerengas trenerteam understreket gjentatte ganger etter kampslutt at Nielsen har vært god i én omgang, og at det selvfølgelig må mer til for å lykkes.

Likevel er det ingen i klubben som tviler på talentet.

Best av VIFs nordmenn
Eller de fysiske forutsetningene.

- Vi har hatt fysiske tester i to år under meg. Det er bare Luton (Shelton fra Jamaica) som er raskere enn ham. Han scorer også godt på o2-opptaket, sier Martin Andresen.

- Dette var bare én omgang, men han kan bli god hvis han fortsetter utviklingen, sier Vålerenga-treneren videre.

- Jeg har løpt 40 meter på 4,74 sekunder. O2-opptaket er vel ikke helt Bjørn Dæhlie, men ok det også - i alle fall sammenlignet med de andre på laget, sier den noe beskjedne Oppsal-gutten til Nettavisen.

Drømmer om innhopp
Trener Andrea Loberto har jobbet tett med Nielsen de siste årene.

- Håvard er veldig spennende. Han skyter med begge bein, er brukbar i lufta og begynner å påvirke kamper i stadig større grad. Han vokste ganske fort i tidlig alder, men har fått kontroll over kroppen sin nå. Han er blitt sterkere i overkroppen, og de fysiske forutsetningene begynner å bli gode, sier han.

Nielsen selv tør ikke håpe på mer enn noen innhopp i Tippeligaen i løpet av sesongen

- Det er i alle fall utgangspunktet, sier han til Nettavisen.

Fortsetter han utviklingen utelukker ikke Martin Andresen at den drømmen går i oppfyllelse.

- Han debuterte jo i Tippeligaen for to år siden, så ble det en ventesesong i fjor. Det skjer jo ofte med unge spillere. De utvikler seg i trappetrinn. Men han har fortsatt utviklingen i vinter, og hvis han fortsetter som i denne kampen kan det godt hende vi ser ham i Tippeligaen senere i år. Han har hodet på rett plass, gode holdninger og er flink på skolen. Nå handler det om å prestere som mot Wisla oftere, sier Andresen.

PS. Hvis du skulle lure, Nielsens favorittlag er Manchester United. Favorittspilleren er Dimitar Berbatov.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.