Gå til sidens hovedinnhold

Her er VMs beste 11-er så langt

Sjekk ekspertenes dom etter at gruppespillet er ferdigspilt.

Brasil-VM har vært en offensiv fest så langt, og på de 48 gruppespillskampene som er spilt, har det blitt scoret rekordmange 136 mål, som gir et snitt på hele 2,83 mål per kamp.

Fotballeksperter og Nettavisen-bloggere Petter Veland og Joacim Jonsson er begge begeistret for det som har blitt vist fram i sambalandet de første to ukene.

- Jeg hadde håpet på mange mål og underholdende fotballkamper, men må vel innrømme at jeg aldri hadde trodd at det skulle bli bra som dette, innrømmer Joacim Jonsson.

- Man må vel tilbake til Mexico-VM for å finne et like underholdende mesterskap som vi har fått i Brasil så langt. Det har rett og slett vært en seier for fotballen, slår han fast.

- Det har vært en glede og fornøyelse å følge med på kampene så langt, og stemningen på som blir formidlet fra stadionene gjennom TV-skjermen gjør det hele framstår som en eneste stor fest, legger Petter Veland til.

Nettavisen ba ekspertene sette opp hver sin 11-er i en 4-3-3-formasjon, og de to var i stor grad enige om hvilke offensive spillere som fortjente en plass blant gruppespillets beste.

Blant spillerne bakover på banen var det derimot litt større uenighet. Under kan du lese hva de kom fram til.

Petter Velands beste:

Keylor Navas (Costa Rica) - Har ikke sluppet inn et eneste spillemål så langt i VM.

---

Serge Aurier (Elfenbenskysten) - Har blant mesterskapets beste innleggsføtter, og kan ikke lastes for at Elfensbenskysten røk ut tidlig.

Giancarlo Gonzalez (Costa Rica) - Har i likhet med Navas vært meget solid for Costa Rica. Synd Vålerenga måtte slippe ham før VM, da han helt sikkert har spilt seg stort opp i verdi.

Gary Medel (Chile) - Gjør en imponerende jobb som stopper, selv om han spiller defensiv midtbane til vanlig. Aggressiv og hardtarbeidende, og er på mange måter mye av definisjonen på Chile.

Ricardo Rodriguez (Sveits) - Fantastisk god og offensiv back. Mange av de største klubbene har trolig fått øynene opp for ham nå.

---

Luiz Gustavo (Brasil) - Gjør den viktige ryddejobben i et offensivt anlagt Brasil, og bidrar i stor grad til at Neymar får lov til å skinne.

James Rodriguez (Colombia) - Vært en av VMs aller beste spillere. Leken og kreativ, og har i tillegg scoret tre mål selv.

Arjen Robben (Nederland) - Hører vel egentlig til i den offensive treeren, men ettersom dette har vært et VM i angrepsspillets ånd, tillater jeg meg å sette ham her Var fantastisk mot Spania, og hadde en magisk assist mot Chile.

---

Lionel Messi (Argentina) - Produserer mål og er delt toppscorer. Litt usynlig i de første to kampene, men er helt klart på gang. Kommer ikke utenom Messi på dette laget.

Neymar (Brasil) - Må takle et vanvittig forventningspress, og har gjort det på strålende vis så langt. Delt toppscorer og ellers vært god.

Karim Benzema (Frankrike) - Av rene spisser har han vært den beste. Har båret mye av ansvaret på sine skuldre, og har hjulpet Frankrike med tre mål (skulle hatt fire).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Joacim Jonssons beste:

Guillermo Ochoa (Mexico) - Er keeperen med flest matchvinnerredninger så langt, og får en plass på laget i tøff kamp med Keylor Navas.

---

Mathieu Debuchy (Frankrike) - Holder Bacary Sagna på benken, og er rett og slett en veldig god høyreback.

Thiago Silva (Brasil) - Verdens meste midtstopper har vært god også i VM.

Mamadou Sakho (Frankrike) - Framstår med soliditet og trygghet med kapteinsbindet rundt armen. Den stygge albuen mot Ecuador trekker dog ned.

Ricardo Rodriguez (Sveits) - Har latt meg imponere veldig over Wolfsburgs unge venstreback. God bakover og villig med fram når sjansen byr seg.

---

Blaise Matuidi (Frankrike) - En komplett midtbanespiller som gjør en kjempejobb defensivt i tillegg til at han blir med framover. En klassisk boks-til-boks-spiller.

James Rodriguez (Colombia) - Det har vært en nytelse å studere Monaco-spilleren, og 10-eren står bak veldig mye av Colombias angrepsspill. Alltid en tanke bak valgene han gjør og scorer også mål.

Arturo Vidal (Chile) - Er motoren i Chiles lag og fortsetter storformen han har vist i Juventus.

---

Neymar (Brasil) - Har gjort det han gjør best så langt i VM: Lekt med motstanderne og scoret mål. Må fortsette i samme spor om det skal bli gull på hjemmebane.

Lionel Messi (Argentina) - Har vært grei spillemessig, men likevel bidratt med fire viktige mål for Argentina. Blir trolig enda bedre utover i mesterskapet.

Arjen Robben (Nederland) - Bedriver til tider nærmest en egen idrett i et par av kampene som har vært spilt. Produserer mål og målgivende på løpende bånd, og er avgjørende for hvor langt Nederland kommer i dette VM.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett