*Nettavisen* Sport.

Her får Solskjærs gamle elev hull på byllen

Foto: Getty Images / All Over Press

Robbie Brady scoret for første gang i Premier League.

24.08.13 17:57

HULL - NORWICH 1-0:

I perioden 2008 til desember 2010 var Ole Gunnar Solskjær reservelagstrener for sitt kjære Manchester United.

Under tiden der forvaltet den tidligere spissen en rekke talenter og én av dem var kantspilleren Robbie Brady fra Irland.

Det var under Solskjærs tid i klubben at Brady etablerte seg på reservelaget og han fikk også sitte på benken da A-laget spilte mot Wolves i fjerde runde av ligacupen i 2010.

I 2012, etter at Solskjær hadde reist hjem til Molde, fikk Brady sin eneste opptreden for A-laget til Manchester United, også den i ligacupen, mot Newcastle.

Gikk til Hull
Under tiden i United ble den unge iren også to ganger leid ut til Hull, og i vinter ble 21-åringen plukket opp av klubben på permanent basis.

Brady spilte 20 ligakamper og scoret tre ganger da Hull forrige sesong rykket opp fra The Championship og ble klare for Premier League-spill.

Og lørdag mot Norwich kunne Ole Gunnar Solskjærs elev juble for sin første scoring i toppdivisjonen noensinne. Den kom i hjemmemøtet med Norwich.

22. minutter var spilt på KC Stadium da Brady tok ansvar fra straffemerket og satte inn 1-0 for vertene. Dette var Hulls første scoringen siden returen til Premier League.

Det var Yannick Sagbo som ble lagt i bakken av Michael Turner da dommeren valgte å peke på krittmerket.

Nevnte Sagbo skulle for øvrig på ny komme i fokus noen minutter senere. I det 28. minutt fikk han direkte rødt kort for det som så ut som et slag mot Norwichs Turner.

Tettey på banen
Hull ledet, men måtte nå spille 62 minutter med én mann mindre på banen. Fram til pausen gikk det bra, og hjemmelaget ledet fortsatt 1-0.

Alexander Tettey startet kampen for Norwich i sin vante midtbaneposisjon og var også noe involvert offensivt. I det 52. minutt forsøkte han seg på en volley, som endte i corner.

Hull lå naturlig nok veldig lavt i løpet av andre omgangen på KC stadium, og de helt store målsjansene uteble. Norwich førte kampen, men tok ikke vare på overtaket de hadde.

Nykommeren «Tricky» Ricky van Wolfswinkel, som scoret i debuten for Norwich, spilte hele kampen på topp for gjestene, men klarte ikke å pynte ytterligere på målkontoen.

Til slutt ebbet det hele ut med seier til hjemmelaget. Det betyr at Hull står med tre poeng fra to kamper, mens Norwich fortsatt bare har ett poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.