RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her «feirer» han med å stirre på keeperen

Foto: Alex Livesey / Getty Images
Sist oppdatert:
Mancini mener Manchester City må bli bedre og vil ikke snakke om gullkamp.

MANCHESTER CITY - NEWCASTLE 3-1:

Kontroversielle Mario Balotelli stopper aldri med sine spesielle påfunn.

Italieneren har denne høsten blant annet har rukket å sette fyr på eget hus med fyrverkeri. På fotballbanen har han stort sett avstått fra å juble for scoringene sine.

Juble gjorde han heller ikke da han ga Manchester City 1-0 på straffe mot Newcastle i lørdagens Premier League-oppgjør, en kamp mellom de to eneste lagene som før helgen sto uten tap i serien.

Upopulær hos Thompson
Det frekke blikket mot gjestenes keeper Tim Krul var derimot en gest TV 2s ekspert Phil Thompson ikke synes noe om.

- Det ser ikke på motstanderen din på den måten, sa den tidligere Liverpool-treneren om feiringen.

Manchester City innkasserte sin ellevte strake hjemmeseier da Newcastle måtte bite i seg sitt første nederlag denne Premier League-sesongen.

The Magpies har ikke vunnet en kamp i Manchester på elleve år, og det skulle heller ikke lykkes Alan Pardews menn å bli det første laget som slo City i serien i år.

Selv om ingen av lagene hadde tapt på de første elleve serierundene var ligalederen fra den lyseblå delen av Manchester klar favoritt på eget gress.

Mancini: - Må bli bedre
- Dette var en god prestasjon, og var vanskelig fordi vi akkurat har hatt landslagspuse. Dessuten møtte vi et godt lag, sa City-manager Mancini til TV 2 etter kampslutt.

Selv om den solide formen ser ut til å vare for hans mannskap, vil ikke italieneren slå fast om City kan vinne Premier League til våren.

-Vi må bli bedre enn vi er nå. Det er en lang sesong. Vi scorer mål og spiller bra fordi vi har gode spillere. Til nå har vi spilt kamp hver tredje dag, påpekte Mancini.

- Om to måneder får vi se om vi fortsatt er med i toppen. Desember og januar blir viktige måneder.

Opplagt Richards
Roberto Mancinis utvalgte innfridde også favorittstempelet. Få minutter etter 1-0-målet doblet Micah Richards ledelsen. Backen rappet ballen fra en uoppmerksom Ryan Taylor og var nådeløs da han avsluttet forbi Krul.

Newcastle kom seg til flere gode muligheter og kunne og burde redusert på minst en av sjansene de fikk i det første halvdelen av annenomgangen.

Hatem Ben Arfa skjøt først i stolpen etter en glimrende soloprestasjon, men Joe Hart sto i veien da Danny Guthrie forsøkte seg fra skrått hold.

Ben Arfa gjorde seg deretter bort i den andre enden av banen. En svært opplagt Micah Richards stormet inn i Newcastles felt fra Citys høyreside, bremset opp, og vertene ble tildelt et nytt straffespark da Ben Arfa dyttet ham. Spørsmålet var om franskmannen kunne gjort noe annet da Richards plutselig stoppet opp.

Agüero og Dzeko likt
Ettersom Balotelli på dette tidspunktet av kampen var erstattet av David Silva, var det Sergio Agüero fikk ansvaret fra ellevemetersmerket denne gangen.

Argentineren utførte jobben på samme måte som spisskollegaen og trillet ballen ned i Tim Kruls høyre hjørne. Nederlenderen kastet seg i feil retning og det sto dermed 3-0.

Aguëro scoret for øvrig sitt tiende ligamål for Manchester City og er oppe på samme antall som lagkamerat Edin Dzeko.

To minutter før full tid reduserte innbytter Dan Gosling for Newcastle etter forarbeid av Demba Ba. Den senegalesiske spissen kjempet ballen forbi Joe Hart og ga lagkameratene en enkel jobb med å plassere inn ballen på åpent mål.

Manchester City befester uansett sin solide posisjon på toppen av tabellen med en ny komfortabel triumf. Mancinis lag har scoret minst tre mål i ti av sine tolv kamper i Premier League i høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere