*Nettavisen* Sport.

Her feirer RBK-juniorene

Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix

Unggutta viste at det ikke bare er A-laget som kan vinne titler.

31.10.09 18:44

ROSENBORG G19 - STABÆK G19 3-1:

Stabæk var den regjerende norgesmesteren i juniorklassen før lørdagens NM-finale mot Rosenborg. Bærumsgutta hadde også fordel av hjemmebane da kampen ble spilt på Telenor Arena.

Ikke at det hjalp så mye.

Rosenborg viste seg som det beste juniorlaget i landet, og Erik Hamrén kan glede seg over at det gror godt i de yngre rekkene i trondheimslaget.

RBK-spiller Ulrik Balstad åpnet kampen med en perle av et skudd etter drøye 20 minutter.

Stabæk utlignet ved Mikkel Diskerud før pause, men i 2. omgang tok Rosenborg over kampen. Mikael Karlsen førte bortelaget tilbake i ledelsen med et skudd i steget, der ballen spratt under hendene på keeper.

Minutter før slutt gjorde Mushaga Bakenga festen komplett for besøkende trøndere da han fastsatte sluttresultatet til 3-1. RBK-trener Staale Stensaas var som seg hør og bør en lykkelig mann etter triumfen.

- Det var en solid snuoperasjon av oss. Vi slet voldsomt det siste kvarteret av 1. omgang. Jeg syns vi hevet oss bra, og jeg er stolt av guttene, sa juniortreneren til TV2 Sport etter at gullet var sikret.

Dermed kan både Rosenborgs A-lag og juniorlag krone seg som det beste laget i deres klasse i landet. Det er for øvrig tredje gang Rosenborg blir norgesmester i juniorklassen. De to andre triumfene kom i henholdsvis 1982 og 2005.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag