*Nettavisen* Sport.

Her fikser han mål nummer 2000

Foto: PA Photos/Scanpix

England kunne juble mot Sverige for første gang på 43 år.

15.11.11 22:53

ENGLAND - SVERIGE 1-0:

Da England møtte Sverige til dyst i vennskapskamp tirsdag kveld hadde det gått over 40 år siden sist engelskmennene slo de blågule fra Skandinavia.

Fabio Capellos menn har imidlertid selvtillit om dagen og slo selveste europa- og verdensmester Spania med 1-0 i en vennskapskamp så sent som lørdag.

Den gang ble Chelsea-stjernen Frank Lampard matchvinner, men til møtet med svenskene måtte midtbanespilleren starte på benken.

Mål nummer 2000
I møtet med Erik Hamréns menn hadde Capello valgt en midtbane bestående av Phil Jones, Gareth Barry og Jack Rodwell. Theo Walcott og Stewart Downing bekledte kantene.

Og nok en gang skulle midtbanen være sentral i et England-mål. Leighton Baines og Downing kombinerte på kanten, før sistnevnte la inn mot Gareth Barry.

Manchester City-spilleren fikk hodet på ballen og satte den i mål via svenske Daniel Majstorovic. Barrys fulltreffer var Englands landslagsmål nummer 2000 noensinne på 902 kamper.

Om Barry får kreditert scoringen, eller om den i ettertid vil bli omtalt som et selvmål, gjenstår imidlertid å se.

Og for de som lar seg fascinere av statistikk. England brukte 345 kamper på å score sine første 1000 landslagsmål, mens det har tatt 558 kamper å doble antallet, melder Opta Sports.

Zlatan byttet ut
Det var også fortjent at England kunne gå til pause med ledelse 1-0. Vertene hadde vært det førerende laget de første 45 minuttene. Sverige var heldige som ikke lå under med mer.

Jack Rodwell, Stewart Downing og Kyle Walker var tre av flere engelskmenn som gjorde sine saker svært bra i oppgjøret mot de blågule.

I andre omgang gjorde Sverige en rekke tidlige bytter og blant annet kom PSVs Ola Toivonen inn for AC Milan-stjernen Zlatan Ibrahimovic. England byttet kun målmann i pausen.

Det var England som fortsatte å ha et initiativ også etter pause, men flere scoringer ble det aldri på Wembley og vertene kunne dermed juble for sin første svensketriumf på 43 år.

I løpet av andre omgang kom Daniel Sturridge, Darren Bent og James Milner inn på det engelske laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag