*Nettavisen* Sport.

Her forlenges drømmerekken

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Alexander Søderlund og Haugesund har ikke tapt siden seriestarten.

20.05.12 20:00

STABÆK - HAUGESUND 0-2 : Det er 56 dager siden Tippeligaen åpnet og Haugesund ble slått 2-1 av Vålerenga i Oslo.

Etter seriestarten har Haugesund spilt ni kamper på rad uten å tape. På hjemmebane har Jostein Grindhaugs menn vunnet tre av fire kamper. På bortebane har det blitt to seirer på de fem kampene etter Vålerenga-tapet.

Søndag sørget Alexander Søderlund for 1-0 snaut ti minutter før pause.

Haugesunds Joakim Våge Nilsen spilte vegg med Nikola Djurdjic, men ble tatt og fikk frispark i god posisjon utenfor Stabæks sekstenmeter.

Søderlund sendte av gårde en markkryper, som gikk under muren og i mål ved nærmeste stolpe uten at Mande Sayouba klarte å stoppe ballen.

Stabæk hang likevel bedre med spillemessig enn bærumsklubben har gjort på en stund.

Petter Belsviks gjeng spilte uavgjort mot Aalesund 25. mars, men hadde tapt samtlige seriekamper siden den gang - med en målforskjell på 3-22.

I andre omgang headet Stabæks unge spiss Torstein Andersen Aase ballen i tverrliggeren, og typisk nok for et lag i motgang klarte i stedet Haugesund å kontre inn 2-0.

Igjen var det Alexander Søderlund som ordnet stevnemøtet mellom ballen og nettmaskene til Stabæk. Denne gang kom scoringen etter en stuss fra Tor Arne Andreassen, som Søderlund så vidt rakk å få en tå på før Sayouba rakk å avverge situasjonen.

Haugesund henger godt med i øvre sjikt av Tippeligaen med sine 19 poeng etter ti runder. Det holder til tredjeplass, tre poeng bak serieleder Strømsgodset. Stabæk befinner seg på sisteplass med sitt ene poeng, tilsynelatende på god vei mot Adeccoligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag