Gå til sidens hovedinnhold

Her fortsetter Vålerengas utrolige statistikk: - Vi må være fornøyde

Ni kamper uten tap for osloklubben.

HAUGESUND - VÅLERENGA 1-1:
Haugesund lå en stund an til å overta andreplassen på tippeligatabellen i fredagens oppgjør mot Vålerenga.

Men osloklubben nekter å tape. Forrige nederlag i serien kom for over to måneder tilbake, da Brann sendte et Vålerenga i poengkrise hjem fra vestlandet med 1-4-tap.

Siden den gang har VIF vært gjennom en stor forvandling. Fra å være et lag som tapte godt over halvparten av kampene sine, har Kjetil Rekdals mannskap nå fullført ni serierunder siden fadesen i Bergen uten å tape.

Haugesund har heller ikke tapt siden juli, nærmere bestemt 31. juli hjemme mot Sogndal. Siden har haugalendingene vunnet tre kamper og spilt tre uavgjort.

Mønsterangrep

Ghayas Zahid var mannen som sørget for at det heller ikke denne gangen endte uten poeng for VIF. Midtbanespillerens mål i 75. spilleminutt ordnet 1-1 og poengdeling på Haugesund stadion.

Angrepet som førte til scoringen var som tatt ut av en av fotballens mange lærebøker. VIF fant rom uten på kanten og det påfølgende innlegget fant en helt upresset Zahid midt foran FKH-målet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Etter kampslutt var det gjestens trener som var klart mest tilfreds med kamputfallet.

- Vi klarte ikke å få spilt med stort nok tempo i andre omgang. Haugesund lå ganske komfortabelt og kunne kontre på oss. De hadde noen store sjanser de kunne fått 2-0 på, så vi må være fornøyde, oppsummerte Vålerenga-trener Kjetil Rekdal overfor TV 2.

Trenerkollega Andrea Loberto hos Haugesund, som har fortid som spillerutvikler i nettopp Vålerenga, hadde eget lags manglende effektivitet i tankene.

- Sånn kampen utviklet seg er vi ikke fornøyd. Vi ønsker å vinne alle kamper hjemme og hadde gode muligheter. Vi må lære oss å score på de sjansene vi får, sa Loberto.

Tidlige muligheter

Hjemmelaget kunne fått en drømmestart da Sondre Tronstad, en av to nye i Haugesunds startoppstilling, løp inn i bakrommet bak VIF-back Simon Larsen.

Den tidligere Start- og Huddersfield-spilleren avsluttet like utenfor Marcus Sandbergs bortre stolpe.

Like etter var et flott Vålerenga-angrep nær ved å ende i scoring. Herman Stengel kom seg til skudd i farlig posisjon, men ble stanset av Tor Arne Andreassen.

Sistnevnte var den andre spilleren FKH-trener Andrea Loberto valgte å sette inn fra start for suspenderte Nemanja Tubic og Haris Hajradinovic.

Giftig kontring

Det måtte dog en strålende utført kontring til for å ordne kampens første mål.

Etter drøye halvtimen på klarerte vertene først et hjørnespark, før Liban Abdi fikk ballen på midtbanen. Han fant Vegard Skjerve med en crossball, og backen spilte deretter en gjennombruddspasning til Alexander Stølås.

Haugesunds kantspiller avsluttet kjapt forbi beina til burvokter Sandberg til 1-0.

Etter pausen gikk det lengre tid mellom de store målsjansene. Om noen skulle finne veien til nettet igjen, så var det FKH som virket nærmest.

Men verken Filip Kiss eller Liban Abdi lyktes helt da de befant seg i god skuddposisjon.

Isteden var det de effektive gjestene fra Oslo som ordnet 1-1 med kvarteret igjen å spille.

Formsterke Ghayas Zahid fikk æren av å plassere inn ballen i lengste hjørnet etter et perfekt innlegg fra venstreback Rasmus Lindkvist.

Ingen flere mål fulgte. Det betyr at både Haugesund og Vålerenga holder på rekkene av kamper på rad der de har fått med seg poeng.

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken