*Nettavisen* Sport.

Her fryktet Chelsea det verste

BLE LIGGENDE: Chelseas Kurt Zouma fikk et ublidt møte med egen keeper. Foto: Rex/matt Bunn/bpi (All Over Press)

Kurt Zouma fikk en skikkelig trøkk.

16.12.14 23:45

DERBY - CHELSEA 1-3:

Rett før pause i møtet mellom Derby og Chelsea i ligacupen tirsdag kveld, fikk stopper Kurt Zouma seg en reel trøkk i møte med egen keeper.

Petr Cech kom ut for å bokse unna, men barket sammen med lagkompisen og Zouma fikk kjenne på hvor hard tsjekkerens berømte hjelm faktisk er.

Stopperen gikk i bakken og ble liggende nede. Etter hvert ble franskmannen fraktet av banen på båre og ble erstattet av Branislav Ivanovic.

Mistet tenner
Første omgang gikk flere minutter på overtid, på grunn av skaden.

Det meldes at Zouma blant annet skal ha fått slått ut flere tenner i møtet med Petr Cech. Øvrig skadeomfang for franskmannen er fortsatt ikke kjent.

Da manager Jose Mourinho snakket i intervjuet rett etter kampslutt, hadde han ingen ny info om skaden, men var godt fornøyd med seieren.

- Derby er et Championship-lag, men ikke et typisk et. De har mer kvalitet enn mange andre lag der og spiller god fotball, sier Mourinho ifølge BBC.

- Vi var proffe og kontrollerte stort sett kampen. De kjempet hardt og i minuttene etter at de scoret, var vi i trøbbel, innrømmer Chelsea-sjefen.

Francesc Fabregas gjorde som vanlig en god kamp.

- Han spiller bra for oss. Det jeg liker best ved ham som person, er at han er så profesjonell. Han er verdensmester, og spiller som det, også i ligacupen. Det er slike holdninger jeg liker hos spillere, sier José Mourinho.

I et senere intervju kunne Mourinho også bekrefte at gikk bra med Zouma.

Hazard-mål
Chelsea hadde allerede tatt ledelsen da skaden inntraff. Det skjedde i det 22. minutt ved Eden Hazard. Francesc Fabregas plukket opp en svak klarering fra Derby og spilte til Hazard. Han satte ballen forbi keeper Lee Grant.

Manager José Mourinho hadde valgt å bruke en rekke profilerte stjerner fra start, til tross for at Derby til vanlig holder til i The Championship.

Folk som Cesar Azpilicueta, Fabregas, Nemanja Matic, Hazard, og John Terry var alle på banen. Andre profiler som fikk sjansen var André Schürrle, John Obi Mikel, reservekeeper Cech, Didier Drogba og Filipe Luis.

Southampton slått ut
Og det var nettopp nykommeren, som ble hentet fra Atletico Madrid i sommer, som fikk æren av å doble ledelsen for gjestene rett etter pause.

Backen tok fart og hamret et frispark i mål på ekte brassevis. 2-0!

Johnny Russell reduserte for Derby i det 70. minutt, men en scoring av Andre Schürrle snaue ti minutter før slutt avgjorde kampen helt.

Derbys Jake Buxton ble for øvrig utvist etter at han hindret Loic Remy fra å komme alene med keeper Grant. Det skjedde rett før den siste scoringen.

I den andre ligacupkampen tirsdag gikk Southampton noe overraskende på et 1-0-tap borte mot Sheffield United.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rex/bpi/bpi (All Over Press)


Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rex/bpi/bpi (All Over Press)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.