*Nettavisen* Sport.

Her gambler Lloris med helsen

Foto: Getty Images / All Over Press

Andre Villas-Boas nekter å høre på ekspertene.

Det har gått fire dager siden Tottenham-keeper Hugo Lloris ble liggende livløs på gressmatta på Goodison Park, etter en kollisjon med Everton-spiss Romelu Lukaku.

Lloris kom etter hvert til hektene igjen, men mens TV-seere og tilskuere ventet at franskmannen skulle bli byttet ut med Brad Friedel, som sto klar på sidelinjen. Ga Lloris klar beskjed om at han ønsket å fortsette.

Sammen med Tottenham-kaptein Michael Dawson, så det medisinske apparatet ut til å forklare keeperen hvorfor han ikke kunne fortsette, men Tottenham-manager André Villas-Boas kansellerte byttet og fortsatte med franskmannen mellom stengene.

- Jeg bestemte å beholde ham på banen. Det medisinske apparatet indikerte at han måtte byttes ut fordi han ikke kunne huske hvor han var, sier Villas-Boas til The Telegraph.

Kritisk til Lukaku
Portugiseren har fått enormt med kritikk fra leger og eksperter rundt om i verden etter hendelsen. Men Villas-Boas mener han gjorde rett, da de valgte å fortsette med Lloris i mål.

I stedet mener Villas-Boas at Lukaku kunne ha hindret kollisjonen.

- Jeg håper og tror at Lukakus ben ikke hang igjen for å kollidere med Hugos hode. Jeg synes det er bemerkelsesverdig at ingen har funnet ut om han kunne å unngått keeperen, og jeg er skuffet over at Lukaku ikke har tatt kontakt med Hugo i ettertid, sier Villas-Boas, ifølge Daily Mail.

- Jeg tviler ikke på Lukakus integritet, men jeg tror han fint kunne ha hoppet over keeperen, sier portugiseren.

Torsdag spiller Tottenham mot Sheriff i Europa League og til tross for at det kun er fire dager siden Lloris ble slått ut, er det ikke umulig at han blir å se på banen for Spurs torsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

- Gambler med Lloris' helse
Idrettslege Peter Brukner skriver i en kommentar i Daily Mail at Villas-Boas gambler med franskmannens helse om han lar franskmannen spille.

Men Villas-Boas ser ikke ut til å høre på ekspertene på utsiden, for allerede onsdag var Lloris tilbake på treningsfeltet til Tottenham.

- Hugo Lloris bør ikke få lov til å spille for Tottenham torsdag kveld. Det vil skape en farlig presedens. Det vil også forverre tabben Andre Villas-Boas gjorde, da han ignorerte det gjeldende medisinske regelverket, gjennom å overstyre sitt eget medisinske apparat, skriver Brukner.

- Lloris hadde åpenbart en hjernerystelse. Han var bevisstløs og sto ustøtt på beina, og som manageren selv sa etter kampen, husket ikke Lloris hele hendelsen. Da er det hjernerystelse, hevder Brukner.

Klare retningslinjer
Ifølge Brukner er retningslinjene klare når det kommer til hjernerystelse.

- En idrettsutøver skal ikke fortsette å spille på dagen hendelsen finner sted eller de neste seks dagene.

Kun tre dager gikk før Lloris var tilbake på trening for Spurs.

- Hugo er OK. Han var tilbake på feltet i onsdag og laguttaket til i torsdag er klart. Dere får vente og se, sier Villas-Boas før torsdagens kamp mot Sheriff.

Kampen kan du følge i vårt livesystem fra klokken 21.05.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.