*Nettavisen* Sport.

Her gjør Uniteds keeper noe helt unikt

UNIK REDNING: David De Gea blir den første til å redde en straffe fra Leighton Baines i Premier League. Foto: (All Over Press)

David De Gea ble den store helten.

05.10.14 15:19

MANCHESTER UNITED - EVERTON 2-1:

På overtid i første omgang under møtet mellom Manchester United og Everton på Old Trafford søndag, fikk gjestene straffe etter at Luke Shaw hadde lagt Tony Hibbert i bakken innenfor 16-meteren. Leighton Baines gjorde seg klar.

Landslagsbacken hadde før denne dagen satt 14 av 14 straffer i Premier League. I møtet med Uniteds David De Gea kom imidlertid til kort.

Superkeeper
De Gea tok det som var en ganske svak straffe fra Everton-backen og sørget derfor for at hjemmelaget kunne gå til pause med ledelse i oppgjøret.

- Han har aldri bommet på en straffe før. De Gea venter lenge før han kaster seg, men kvaliteten på straffen var ikke vanlig Baines-merke, sier tidligere toppkeeper for Norge og Tottenham, Erik Thorstvedt, i TV 2s fotballstudio.

En herlig revansj for den spanske burvokteren, som har måttet tåle en del krtikk for sitt keeperspill i United-drakten denne sesongen. Keeperen hadde også et par meget kvalifiserte redninger på tampen av oppgjøret.

- Det var en god kamp. Everton åresset på de siste ti minuttene, men jeg reddet skuddene og er glad for det, sier De Gea i et TV 2-sendt intervju.

- Forsvaret og resten av laget spilte også bra, legger han til.

Manager Louis van Gaal lot seg også imponere.

- Når du redder en straffe og redder tre farlige skudd helt på slutten av oppgjøret, da er du en stor keeper, sier nederlenderen.

Det var Angel Di Maria som sendte United i ledelsen i første omgang med et flott og godt plassert skudd. I andre omgang utlignet Steven Naismith for gjestene, men United tok tilbake ledelsen ved nykommer Radamel Falcao.

Dette var spissens første scoring i United-drakten.

Frisk Di Maria
Det var vertene som åpnet best i første omgang på Old Trafford og nykommere som Radamel Falcao og Angel Di Maria virket begge målhungrige.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLEM: David De Gea og Luke Shaw. Foto: Rex/matt West/bpi (All Over Press)

Falcao kom til en god heading tidlig i omgangen, men Everton-keeper Tim Howard var med på notene. Like etter kom Robin van Persie på et innlegg fra Di Maria, men veteranens volleyavslutning gikk klart over Evertons mål.

18 minutter var spilt da Di Maria, Luke Shaw og Falcao kombinerte flott. Falcao fikk ballen til sist, men igjen stemte det ikke i selve avslutningen.

Like etter skulle det lykkes. Di Maria fikk ballen av Juan Mata og fra rundt 15 meters hold curlet han ballen forbi Tim Howard og bort i hjørnet. Vakkert!

Etter vertenes sterke åpning kom gjestene mer og mer med i kampen og skapte noen farligheter. Sterke Romelu Lukaku var en håndfull for forsvaret.

Di Maria ga seg likevel ikke med å plage stakkars Howard og sendte i veien et godt frispark etter en halvtime, som amerikaneren så vidt fikk avverget.

På overtid i første omgang burde Everton ha utlignet. Luke Shaw la Tony Hibbert i bakken inne i feltet og dommeren blåste straffe, men fra krittmerket holdt ikke Leighton Baines hodet kaldt og David De Gea reddet flott.

Falcaos første
Etter hvilen fortsatte underholdningen. Falcao var igjen nær scoring rett etter at lagene kom på banen, men igjen var ikke avslutningen helt topp.

I stedet skulle de blå gjestene score i det 53. minutt. Baines slo et frispark, fikk ballen igjen, og slo inn. Steven Naismith løp seg fri fra oppasser Luke Shaw og kunne ganske enkelt sette inn utligningen. Lagene var like langt.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig.

61 minutter var spilt da Angel Di Maria og Falcao igjen viste seg fram. Di Maria prøvde seg på et skudd, som ble en herlig pasning til Falcao. Spissen fra Colombia kunne enkelt og greit banke inn sitt første mål for storklubben.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅPNET KONTOEN: Mancehster United-spiss Radamel Falcao. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)


Like etter ble Falcao byttet ut med unggutten James Wilson.

Etter 2-1-scoringen satte United på bremsen en smule og sjansene kom ikke lenger på løpende bånd. En rekke bytter førte også til at spillet ble noe mer oppstykket. Noen flere målsjanser fikk vi, men ingen flere scoringer.

Tre poeng til vertene betyr at United nå har 11 poeng og er oppe på en fjerdeplass i ligaen. Everton har seks poeng og er nummer 17 på tabellen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.