*Nettavisen* Sport.

Her gjør VIF-keeperen målet mindre

Foto: Jonas Ramsrud

- Det er bare å beklage, sier Gudmund Taksdal Kongshavn.

15.07.13 18:36

Det var under fredagens tippeligakamp mellom Hønefoss og Vålerenga at gjestenes keeper Gudmund Taksdal Kongshavn havnet i fokus.

Publikum bak mål AKA Arena ble vitne til at Vålerenga-keeperen flyttet stengene innover for å gjøre målet mindre i starten av begge omgangene.

Et snaut kvarter ut i andreomgang ble dommer Dag Vidar Hafsås gjort oppmerksom på at målet sto feilplassert og ba Kongshavn rette det opp.

Uvitende om hvem som hadde flyttet på målet, hadde ikke Hafsås muligheten til å straffe keeperen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix

- Kongshavn: - Jeg beklager
Kongshavn legger seg nå flat og beklager når Nettavisen kontakter ham mandag ettermiddag.

- Jeg får bare beklage. Det skjedde litt i kampens hete. Jeg ble litt revet med, siden det var en utrolig viktig kamp for oss. Det er ikke noe jeg kommer til å gjøre igjen, sier Kongshavn til Nettavisen.

Den unge målvakten hevder stolpene gikk litt utover og at det var i forbindelse med at han skulle dytte det på plass at han fant det for godt å dra inn noen ekstra centimeter.

- Før kampen så jeg at målet var litt større enn det skulle være, så jeg dyttet det litt innover. Jeg ble grepet litt av vinnerinstinktet og dyttet det litt ekstra inn.

I 2009 ble det oppstyr i svensk fotball da IFK Göteborgs keeper Kim Christensen gjorde det samme. Kongshavn sier det ikke er der inspirasjonen kommer fra.

- Det var noe jeg kom på der og da. Det er unødvendig av meg og ikke noe jeg pleier å gjøre. Dommeren så det og ga beskjed til meg. Da flyttet jeg det på plass med en gang.

Hendelsen er rapportert
Dommer Dag Vidar Hafsås, som ga Kongshavn beskjed om å flytte målet på plass, var ikke klar over hvem som hadde flyttet på målet.

- Vi oppdaget at stolpene var flyttet på under kampen og flyttet dem tilbake før den andre omgangen, sier Dag Vidar Hafsås til Nettavisen.

- Vi observerte ikke hvem som flyttet på stengene, derfor var det ikke så mye vi kunne gjøre. Hendelsen ble rapportert inn til NFFs kampdelegat.

Vålerenga vant kampen 2-1 etter at innbytter Morten Berre satte inn det avgjørende målet i andre omgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.