RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Her glipper trolig tittelen for City

Sist oppdatert:
Tapte mot Arsenal og ligger åtte poeng bak Manchester United.

ARSENAL - MANCHESTER CITY 1-0:

Manchester United vant søndagens Premier League-oppgjør mot Queens Park Rangers, og økte med det forspranget ned til byrival City i tittelkampen.

De lyseblå var dermed avhengig av poeng, og helst full pott, mot Arsenal på Emirates Stadium for å henge med i sesonginnspurten.

Det satte imidlertid Mikel Arteta en knallhard stopper for, og med 1-0-seier til Arsenal tyder mye på at det nå er avgjort:

Manchester United blir ligamester for 20. gang!

Det nekter imidlertid Roberto Mancini å godta.

- Matematisk sett er det ikke over. Men det er klart at det blir veldig vanskelig. Vi har en kamp igjen om tre dager som vi må vinne. Aldri si aldri i fotball, sier den optimistiske City-manageren, ifølge sportinglife.com.

- Man må kjempe til siste slutt. Hvis vi til slutt ikke vinner tittelen, er det sannsynligvis fordi United har vært bedre enn oss, legger han til.

- Det er så utrolig stygt
Arsenal, som iherdig kjemper for tredjeplassen på Premier League-tabellen, er kanskje mest fornøyd med de tre poengene de fikk ut av oppgjøret, men London-klubben skal også prise seg lykkelig over at samtlige spillere i stallen fortsatt kan gå.

I startoppstillingen til gjestene fra Manchester befant nemlig bråkmakeren Mario Balotelli seg, og den unge italieneren hadde tydeligvis bestemt seg for å satse alt i den viktige kampen.

Hele tre ganger gikk City-spissen inn i taklinger med strakt ben og knottene i loddrett vinkel. Den første gangen ble fotsålen plantet inn i kneet til Alexandre Song Billong, men ingen av dommerne fikk med seg grusomheten, og Balotelli slapp fra det med kun dårlig samvittighet.

Det vil si, han burde ha fått dårlig samvittighet, men 21-åringen fikk tilsynelatende mersmak og fortsatte med det stygge spillet. To ganger var knottene på vei inn i leggen til Bakary Sagna før dommer Martin Atkinson fant fram det gule.

- Det er så utrolig stygt. Grusomt. Det er slike taklinger som ødelegger karrierer, mente TV2s eksperter i studio.

- Jeg så ikke den første taklingen fra benken, men ja, den var stygg, innrømmer Mancini.

- Jeg vil alltid forsvare han, fordi Mario er en snill fyr, men hvis han ikke forandrer seg kan han miste alt sitt talent. Hvis han ikke skjønner dette etter to år, er det ikke mye jeg kan gjøre. Jeg håper for hans skyld at han skjerper seg, at han skjønner at han ikke kan fortsette slik, for framtiden hans, og for talentet hans. Jeg er lei meg på hans veiene, fortsetter City-treneren.

Arsenal dominerte
Foruten Balotellis stygge påfunn, produserte City lite i førsteomgangen. Arsenal åpnet forrykende og nærmet seg nettmaskene flere ganger.

Måltavla viste imidlertid 0-0 til pause, og det skulle gå nesten en hel omgang til før den fortjente matchvinneren ble satt inn.

Premier Leagues toppscorer Robin van Persie plasserte ballen i målet like etter pause, men ble korrekt (ja, noen Premier League-dommere får det faktisk til) avblåst for offside.

Minutter senere var det ikke dommeren, men sinnssyk uflaks og en velplassert (i blå øyne) stolpe som hindret Arsenal-scoring. Tomás Rosicky avsluttet først mot lengste, men Joe Hart fikk langfingeren med i spillet. Theo Walcott plukket opp returen, men bommet. Ny retur, Yossi Benayoun, nytt stolpeskudd. City-forsvaret klarte til slutt å avverge til corner, men hjemmelaget var fast bestemt på å fjerne nullen fra måltavla før kampen var over.

- Scoringen lå i luften
Tre minutter før full tid satt den endelig.

Marcelo Pizarro, som erstattet en skadet Yaya Touré før pause, bommet totalt da han skulle sende ballen videre fra egen banehalvdel, og Arteta plukket opp tabben. Med perfekt skuddteknikk hamret spanjolen ballen i mål fra 20 meter, og Arsenal kunne forlate hjemmegresset med alle poengene.

- Vi var det beste laget og hadde de fleste sjansene. Men det er tøft å spille mot et lag som Manchester City. Vi er fornøyd med at vi scorer mot slutten, sa Arteta etter kampen.

- Vi dominerte kampen, og en scoring lå i luften i andreomgangen. City kom seg ikke ut av sin egen banehalvdel, mente Arsène Wenger.

De rød har festet et grep om den viktige tredjeplassen, og har nå to poeng ned til Tottenham og fem poeng ned til Chelsea og Newcastle.

- Det blir en tøff kamp fra nå til sesongen er over, melder Arteta.

Balotelli fikk for øvrig sitt andre gule kort like før kampen var over, og blir med det utestengt fra de to neste Premier League-kampene til City.

Uten at det betyr altfor mye. Med null poeng mot Arsenal er tittelkampen etter all sannsynlighet avgjort, og så sant ikke United begynner å avgi poeng, må City belage seg på andreplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere