*Nettavisen* Sport.

Her har Brann-krisen akkurat blitt verre

SCORET: Jarkko Hurme jubler for sitt mål mot Brann i Bergen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Gikk på sitt femte strake tap.

12.06.14 20:52

BRANN - ODDS BALLKLUBB 0-1:

Før møtet med Odd på Brann stadion torsdag hadde Bergens røde helter tapt fire kamper på rad og lå under nedrykksstreken på tabellen i Tippeligaen.

En sterk kontrast til det pressen hadde fått lurt trener Richard Norling til å spå før sesongen. Svensken snakket åpent om mulighetene for gull.

Foran et glissent Brann stadion skulle imidlertid ikke Norling og hans berømte ord få noe mer troverdighet. Det bel en ny, tung dag for Branns fans.

Odd scoret kampens eneste mål og tok et nytt steg mot toppen av tabellen i Tippeligaen. Skiensklubben er nå nummer tre med sine 24 poeng.

Brann ligger nå sist, med åtte poeng fra 13 kamper.

– Det er en alvorlig situasjon, sier Brann-trener Rikard Norling til TV 2 etter kampen.

– Det kan fort mistolkes når man snakker om krise, men vi må gjøre alt i vår makt for å ta poeng. Vi må samle krefter og komme tilbake med ny energi. I tillegg må vi treffe bedre på en del spillemessige biter som vi må bli bedre på. Hvert poeng kommer til å være viktig. Det som er bra er at vi har mange kamper å gjøre det på, sier svensken.

Hurme scoret
Det var gjestene fra Skien som sto for det meste av underholdningen før pause. Etter 17 minutter testet landslagsspiller Jone Samuelsen skuddfoten. Keeper Piotr Leciejewski var med på notene og fikk slått ballen til corner.

Drøye ti minutter senere var det lite den polske burvokteren kunne gjøre. Branns forsvar gjorde også lite, men burde gjort så mye, mye mer. Vertene klarte ikke å klarere ballen i feltet, til tross for flere forsøk, og den havnet til slutt hos Jarkko Hurme. Han gjorde ingen feil og sendte Odd foran.

Like etter var Samuelsen på farten igjen. Igjen traff Odd-spilleren godt og igjen var han nær scoring. Denne gang smalt ballen i tverrliggeren.

Hjemmelaget hadde hatt fint lite å by på, men rett før pause viste Amin Askar og Erik Huseklepp tendenser. Førstnevnte fyrte løs, men skuddet ble blokket.

Da dommer Omar Rafiq ga beskjed om at lagene kunne ta en tur inn i garderoben for en hvil, var det antydning til pipekonsert blant hjemmefansen.

Brann løftet seg
Etter pausen fortsatte kampen litt i samme spor. Odd hadde tidlig en stor sjanse ved tidligere Brann-spiller Bentley, som endte i corner.

Gjesten hadde også flere småskumle dødballer som Brann fikk klarert.

Brann prøvde seg framover i ny og ne, men det ble ofte litt halvhjertet. Det var tydelig at Brann-spillerne ikke hadde den nødvendige selvtilliten.

De rødes første, store sjanse i andre omgang kom etter 70 minutter. Innbytter Håvard Lorentzen fant Jakob Orlov, men André Hansen reddet.

Minutter senere var også Kristoffer Larsen frampå. Han fikk ballen fra Huseklepp, men avslutningen fra god posisjon, gikk langt over mål.

Mot slutten klarte ikke vertene å opprettholde trykket mot Odd og dermed ebbet kampen ut. Hurmes mål før pause ble oppgjørets eneste.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag