RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har Deila levert protest

Foto: Egil Sande/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Strømsgodset mener dommer Espen Berntsen ødela kampen mot Start.

START - STRØMSGODSET 5-1:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Publikum ble servert en morsom kamp på Sør Arena søndag. Rødt kort, straffespark, seks mål og fem baller i Godset-treverket var bare noen av ingrediensene til dette fotballmåltidet.

Likevel er det ingen tvil om hva som var kampens store samtaleemne - nemlig det røde kortet dommer Espen Berntsen viste Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey etter ti minutter.

- Ingen drømmesituasjon
Godset-keeperen felte Espen Hoff i sekstenmeterfeltet, men bildene viser tydelig at Larsen var først på ballen, noe som tilsier at både straffesparket og det røde kortet var feil idømt.

- Vi tapte kampen på det røde kortet. 1-0 under, en 17-åring i mål, og i tillegg må vi ta ut Ola Kamara, det sier seg selv at det ikke er en drømmesituasjon. Nå vil vi ikke ha dobbeltstraff, sier Godset-sjef Ronny Deila til Nettavisen etter kampen.

Levert protest
Nå har Strømsgodset levert dommerprotest, og håper dermed at Adam Larsen slipper å sone karantene for forseelsen.

- Feil kan skje, og det var en feil. Nå er jeg bare opptatt av at man kan bruke litt sunn fornuft, og at Adam ikke må stå over flere kamper, sier Ronny Deila.

Adam Larsen Kwarasey var selv et stort spørsmålstegn etter kampen.

- Skal jeg være helt ærlig, så skjønner jeg ingenting. Jeg ble overrasket over at det var straffe, men rødt kort i tillegg, det synes jeg var veldig uheldig. Uansett om jeg feller ham, så flyr den ballen langt vekk, og (Espen) Hoff hadde ikke nådd den igjen. Det var veldig strengt, sier Larsen om situasjonen som ga røde kortet.

Møtte dommeren
Strømsgodset-trener Deila var tydelig oppgitt i pressesonen etter kampen, og var en kort tur innom dommergarderoben til Espen Berntsen. Hva som ble sagt der, ville ikke Deila si så mye om.

- Det sier seg vel egentlig selv, og Berntsen vet nok godt selv at han har gjort en feil, forteller Deila.

Start derimot, var selvsagt hakket blidere enn Strømsgodset-leiren. Sørlendingene spilte riktignok mot ti mann, men var strålende offensivt og vant kampen fullt fortjent.

- Best hele kampen
- Det er ikke til å komme unna det røde kortet, og det er klart det preger kampen. Det tar uansett ikke vekk at vi gjør en gjennomført solid kamp, og jeg synes vi var best fra start til mål, sier Start-trener Knut Tørum til Nettavisen etter kampen.

Da Adam Larsen Kwarasey ble utvist, var det den 17 år gamle Tippeliga-debutanten Herman Rhodén som ble kastet til ulvene. Unggutten slapp inn fem mål, men kom likevel greit fra debuten. Les mer om Rhodéns debut her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere