RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har du målsniken din, Høgmo!

SCORET: Mushaga Bakenga har åpnet målkontoen for Eintracht Braunschweig.
SCORET: Mushaga Bakenga har åpnet målkontoen for Eintracht Braunschweig. (AllOverPress)
Mushaga Bakenga føler han er god nok for A-landslaget.

Mushaga Bakenga er en av flere norske spillere som har vært innom Eintracht Braunschweig de siste sesongene.

Denne sesongen er han lagkamerat med Håvard Nielsen og Vegar Eggen Hedenstad i den tyske klubben, og fredag fikk han sitt første ligamål for sin nye klubb.

- Det var en veldig fin følelse. Vi vant kampen, og det var et viktig mål, så det var veldig deilig, forteller Bakenga til Nettavisen.

La en plan
Da trønderen kom til den tyske klubben i sommer satte han seg ned med hovedtreneren i klubben, Torsten Lieberknecht, og la en plan for hvilken rolle han skulle ha i laget denne sesongen.

- Vi satt sammen etter at jeg skrev under kontrakten. Vi lagde rett og slett en plan for de kommende ukene. Vi var bevisste på at vi skulle ta det litt rolig. Jeg måtte bli kjent med nivået, så jeg skulle komme inn i hver kamp og bygge opp kampformen, forteller den sympatiske spissen.

Han mener en viktig faktor for at han nå er inne i startelleveren, nettopp er at han har fått tid til å bli kjent med laget og medspillerne, uten å ha for mye press på seg.

- Når tiden var inne for å spille en større rolle i laget, så skulle jeg få starte kamper. Og den sjansen har jeg fått nå, og den må jeg ta vare på, noe jeg gjorde i forrige kamp, forklarer Bakenga.

Førstevalg
Bakenga mener han nå fortjener å være førstevalget på spissplassen i klubben.

- Jeg føler at jeg har bidratt såpass de siste ukene at jeg burde være førstevalget. Jeg forventer å starte neste kamp. Tar man ikke vare på mulighetene sine, så er det kort vei til benken igjen, forteller han.

Under fredagens kamp var også Eggen Hedenstad og Nielsen involvert. Nielsen spilte i tier-rollen, rett bak Bakenga, noe trønderen mener fungerte godt.

- Jeg jobber fint sammen med Håvard. Vi har tross alt spilt sammen siden vi var 17 år gamle, ler trønderen.

Tas ut av Høgmo?
Denne uken er det duket for nytt landslagsuttak, og Bakenga burde være en av spillerne som er på blokka til landslagssjef Per Mathias Høgmo.

Bakenga mener han er klar for å få prøve seg i det ypperste selskapet.

- Jeg har ikke snakket direkte med Høgmo, men jeg vet at jeg på blokka hans.

Han mener han kan bidra med mye dersom han blir tatt ut.

- Jeg er ikke den som står tilbake på noen områder. Men det er landslagsledelsen som bestemmer uttaket. Fokuset mitt er på Braunschweig. Hvis jeg er med i planene til A-landslaget, så hadde det vært fint. Men akkurat nå er ikke det hovedfokuset mitt.

Han er klar på hvilke kvaliteter han kan tilføre et norsk landslag som mangler en spiss som scorer mål.

- Jeg vet jeg kunne bidratt godt der. Kvaliteten min er at jeg er en målsnik. Det er en av mine største kvaliteter. Det hadde vært artig å fått prøvd seg på det nivået nå, avslutter Bakenga. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere