*Nettavisen* Sport.

Her har LSK forverret TIL-krisen: - Skuffende

SCORET: Malaury Martin jubler over sin 1-0 scoring sammen med Bonke Innocent. I bakgrunnen Tromsøs vikartrener Bård Flovik. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Nå stinker det nedrykk av kriserammede «Gutan».

21.08.15 21:15

LSK - TROMSØ 1-0:

Etter to strake tap, tok Lillestrøm en viktig og fortjent 1-0-seier mot Tromsø fredag kveld.

På overtid ble det svært dramatisk på Åråsen. Zdenek Ondrasek fikk headet mot mål i kampens siste sekund, men Arnold Origi i LSK-målet vartet opp med en god kandidat til årets redning.

Når han i tillegg hadde hatt flere gode redninger tidligere i kampen, blir han stående som den store helten på Romerike etter fredagens kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Lillestrøms trener Runar Kristinsson. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

- Det er Arnold som tok de tre poengene for oss i dag. Uten ham hadde vi ikke hatt et eneste poeng, sier LSK-trener Runar Kristinsson til TV 2 etter seieren.

- Jeg hadde noen bra og viktige redninger, sier keeperhelten.

Nå nærmer det seg fornyet tippeligakontrakt for den sovende storklubben fra Romerike.

For gjestene fra nord er situasjonen langt mer alvorlig.

Med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter, ligger laget fra ishavsbyen på direkte nedrykksplass med sine 17 poeng, to poeng opp til Mjøndalen på kvalik. Når runden er ferdigspilt kan tabellen se enda verre ut med TIL-øyne.

- De hadde ingenting å komme med i dag, sa Ole Martin Årst etter kampen.

Tromsø ble ledet av Bård Flovik på Åråsen fredag, og den tidligere U-landslagstreneren har fått det midlertidige ansvaret etter sparkingen av Steinar Nilsen tidligere i uken.

- Det er skuffende. Vi scorer ikke mål selv om vi har flere sjanser enn dem, og det er effektiviteten som skuffer meg mest, sier Flovik til TV 2 etter kampen.

Lillestrøm inntar en foreløpig åttendeplass etter fredagens seier.

- Dette betyr enormt mye for oss. Vi har jobbet steinhardt de siste ukene, men ikke fått noenting ut av kampene mot Rosenborg og Stabæk. Vi har stått på, og fikk en veldig tøff kamp mot et Tromsø-lag med ny trener. De kjempet veldig hardt, sier Kristinsson.

- Veldig viktig

Malaury Martin ble matchvinner for gultrøyene.

- De tre poengene er veldig viktige for laget, etter to dårlige kamper. Det var viktig å vinne foran fansen og på hjemmebane, og viktig for meg personlig. Jeg er i en ny klubb, og dette er bra for meg, sier Martin til TV 2 etter kampen.

Men LSK imponerte ingen, og særlig ikke åpningen av kampen.

- Vi var redde for å spille før pause, sier han om den dårlige førsteomgangen.

- Jeg var ikke fornøyd med det, og derfor gjorde vi to bytter. Vi skapte ingenting, ingen innlegg, ingen målsjanser og hadde ett skudd. Det er det eneste vi skapte, sier Kristinsson.

Klikk på bildet for å forstørre.

FANTASTISK KAMP. Lillestrøms keeper Arnold Origi sto strålende i LSK-buret. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

LES OGSÅ: Detaljert kampreferat

Kampen startet rotete, og det tok 18 minutter før publikum fikk se en målsjanse på Åråsen. LSKs islending Finnur Orri Margeirsson var bare heldig som ikke scoret selvmål da han pirket ballen rett på utsiden av egen stolpe fra kort hold.

Etter 25 minutter ropte LSK på straffespark da Kent-Are Antonsen rev ned Fred Friday på kantan av 16-meteren, men dommer Tommy Skjerven vinket spillet videre. På reprisene så den avgjørelsen korrekt ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFFE TAK: Lillestrøm-spiller Finnur Orri Margeirsson i duell med Thomas Kind Bendiksen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Ikke engang breddefotball-nivå

Ti minutter før pause burde Tromsø tatt ledelsen på Åråsen. Gjermund Åsen ble spilt helt fri i LSK-feltet, men avslutningen ble flott reddet av Arnold Origi. Der kunne, og burde, Åsen ha sendt gjestene i ledelsen.

- Det er jævlig, jævlig svakt av meg. Det er ikke en gang breddefotball-nivå over det jeg driver med der, sier en skuffet Åsen til TV 2 om den misbrukte gigantsjansen.

Det sto fortsatt 0-0 da lagene gikk i garderobem halvveis, og Åråsen svarte med pipekonsert etter det som hadde vært en skrekkelig omgang fra de gulkledde. Når heller ikke Tromsø klarte å få til noe skikkelig spill, ble 1. omgang en trist affære.

To bytter i pausen

Runar Kristinsson gjorde to bytter i pausen, og inn kom 19-åringene Bonke Innocent og Jørgen Kolstad for Margeirsson og Mohamed Ofkir.

Det ga umiddelbar effekt. Bare ti minutter etter hvilen sendte nemlig Malaury Martin LSK i ledelsen da han fikk ballen i beina på ti meter etter en corner.

Det var franskmannens første scoring i den gule trøya siden overgangen fra Sandnes Ulf i sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅPNET KONTOEN: Malaury Martin jublet over sin første LSK-scoring. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


Fem minutter senere kunne Lillestrøm gått opp til 2-0, men skuddet fra Stian Ringstad ble reddet av Pål Vestry Heigre i TIL-buret.

20 minutter før slutt var det Origi sin tur til å redde. Magnus Andersen utnyttet en søvnig Lundemo og kom alene med keeper fra skrått hold. Igjen var Origi frempå og reddet LSK med en fin inngripen.

Tromsø jobbet for å komme tilbake i kampen, men hjemmelaget, som hele tre ganger denne sesongen har rotet bort en seier i løpet av kampens fem siste minutter, forsvarte seg godt.

På overtid reddet Arnold Origi LSK med et strålende tigersprang etter en heading fra kloss hold.

- En fantastisk redning, kommenterte Drillo på TV 2.

Dermed endte det 1-0 på Åråsen fredag kveld.

Lillestrøms neste kamp spilles på søndag om ni dager, borte mot Molde. Tromsø møter Rosenborg på Alfheim samme dag.

P.S: Her kan du se den ferske episoden av Tippemagasinet. Der får blant annet LSK huden full for én ting av Joacim Jonsson i studio.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=ov54IcB4nQitPL4yeKly5bw4k5BYxaWZthDV8uV8krbzHoD58SCk2R6drLsKhSa_7ozUKTK9wyZg0g9kGtlK05prFZHILMcjLlHvW-dzrU-ayc-4Fpnqkg&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.