Her har måltyven åpnet kontoen

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Fjorårets toppscorer i Tippeligaen er fortsatt giftig.

01.04.13 20:08

TROMSØ - ODD 2-1:

Tromsø tapte kun én kamp på Alfheim i 2012-sesongen. Det skjedde i 0-1-kampen mot Odd.

Mandag møttes de to lagene til ny kamp, på samme bane, men denne gangen skulle resultatet gå i favør hjemmelaget.

Zdenek Ondrasek og Magnus Andersen scoret målene for Tromsø, mens Harolind Shala nettet for ballklubben fra Skien.

«Gutan» hadde lenge kontroll på gjestene fra Skien, men holdt på å rote bort ledelsen mot slutten av andre omgang.

Hovedtrener Agnar Christensen en fikk likevel perfekt hjemmedebut i Tippeligaen.

- Det er surt
43-åringen tok over treneransvaret i Tromsø denne sesongen etter å ha vært assistent for både Steinar Nilsen og Per-Mathias Høgmo i klubben tidligere.

- Det er godt å slå Odd, det er ikke ofte vi gjør det. Første omgang er bra av oss, Odd slå mye langt og fighter bra på topp, og det er tøft å spille mot, sier Christensen til C More.

- Men nå har vi fått poeng borte og seier hjemme og det er en god start på sesongen, sier treneren.

Dag-Eilev Fagermo og hans Odd har på sin side fått en tøff start på 2013-sesongen. Grenlandsklubben står med to tap og 1-3 i målforskjell etter to kamper.

- Dette var veldig nesten. Det er surt å ikke sette de store sjansene vi har på slutten. Men vi hever oss i andre omgang og det må vi ta med oss, sier Odds Steffen Hagen til C More.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Odds assistenttrener Jan Frode Nordnes er enig med kapteinen. Han mener gjestene hadde fortjent en utligning i sluttminuttene.

- Vi hadde fortjent å reise hjem med et poeng i bagasjen. Gutta kan være stolte av prestasjonen i andre omgang. Det er 28 kamper igjen av sesongen og det er der fokuset ligger nå, sier han.

Giftig «Kobra»
Tromsø har vært svært sterke på eget gress de siste sesongene og også i årets hjemmedebut virket laget fra Nord-Norge hvasse.

Kun seks minutter var spilt da den første ballen lå i Odd-buret. Forrige sesongs toppscorer i Tippeligaen, Zdenek Ondrasek, var sist på ballen.

Magnus Andersen slo inn og fant Morten Moldskred. Gjestenes André Hansen reddet avslutningen, men «Kobra» var på returen og fikset ledelse.

Hjemmelaget fortsatte å sette skienslaget under press og etter 15. minutter var det duket for scoring nummer to.

Ondrasek vant i luften, og Emil Jonassen bommet da han skulle klarere ballen. Den havnet i stedet hos Magnus Andersen som ordet 2-0-ledelse.

På de siste ti årene har Tromsø kun tapt én gang etter å ha ledet med 2-0 på Alfheim - mot Molde i oktober 2008 - og dermed så det lyst ut for «Gutan».

Fikk straffe
Odd, som tapte i serieåpningen mot Rosenborg, skapte ikke all verden før pause. Laget ropte på straffe tidlig i første omgang, og fikk en stor sjanse på tampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Rett før pause slo Emil Jonassen inn mot Adam Güven og den tidligere Raufoss-spilleren fikk god kraft bak headingen mot mål. Tromsøs Marcus Sahlman sto imidlertid bra plassert.

Også i andre omgang var det Tromsø som hadde et initiativ i kampen og styrte det meste av spillet ute på matta. I det 67. minutt lå ballen igjen i mål, men scoringen ble annullert.

Etter en kanonade mot Odd-målet, satte til slutt Moldskred ballen i nettet, men dommer Ola Hobber Nilsen så at Thomas Drage sto i offside i forkant av situasjonen.

Det så ut til å gå mot en grei Tromsø-seier på Alfheim, men i det 77. minutt fikk Odd straffe. Saliou Ciss la Adam Güven i bakken innenfor 16-metersfeltet.

Fra elleve meter var Harolind Shala trygg og skapte med det ny spenning i kampen. Odd var også nær en 2-2-scoring mot tampen av kampen, men Tromsø holdt så vidt unna.

Dermed står Tromsø med fire poeng fra to kamper i Tippeligaen denne sesongen, men Odd fortsatt har null.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.