RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har Rekdal akkurat slått Skarsfjord i cupfinalen

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Cupfinaletrenerne har møttes på Ullevaal før. Og da var Rune Skarsfjord forbannet.

I 1994 skjedde det spesielle at to lag som ikke spilte i den øverste divisjon møttes i cupfinalen. Molde og Lyn spilte i hver sin 1. divisjonsavdeling, men karet seg altså likevel hele veien til Ullevaal.

I Moldes førsteellever 23. oktober 1994 befant det seg en 25-åring som var på lån fra belgiske Lierse. Navnet var Kjetil Rekdal.

På Lyns benk hele kampen satt en annen fyr som har hatt en større karriere som trener enn som spiller. Navnet var Rune Skarsfjord.

- Jeg var forbannet
I helgen møtes de igjen i cupfinalen som trener for hvert sitt finalelag når Aalesund og Brann inntar hovedstaden.

Skarsfjord husker kampen godt, men kanskje semifinalen enda bedre.

– Vi tapte 3-2, og jeg satt forbannet på benken hele kampen, ler Skarsfjord, som åpenbart liker best å trekke frem de positive minnene.

– Mener å huske jeg ble matchvinner i semifinalen mot HamKam, sier han til BA.no.

Lyn tok ledelsen i finalen i 1994 ved Jo Tessem etter en tabbe av keepertabbe av Morten Bakke, men Molde utlignet kort tid etterpå etter at Lyn-keeper Ståle Oldeide mistet ballen rett i beina på Tarje Nordstrand Jacobsen.

Straffedrama
Ole Bjørn Sundgot og Arild Stavrum ordnet 3-1 for Molde, Sundgot til alt over mål med hånda, før Jan Derek Sørensen satte inn reduseringen som skapte spenning. Mot slutten kom det en svært omdiskutert situasjon da Lyn ropte på straffe da Sture Fladmark ble dratt ned av Flaco i feltet.

Se høydepunktene fra kampen her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere