RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her holder VIF-Carvalho på å rote det til: - Vanvittig

NESTEN: Her sender Felipe Carvalho ballen i egen stolpe kort tid før pause.
NESTEN: Her sender Felipe Carvalho ballen i egen stolpe kort tid før pause. Foto: Skjermdump (eurosportplayer.com)
Sist oppdatert:
Det ble ingen scoringer på Brann stadion søndag kveld. Vålerengas stopperkjempe Felipe Carvalho (24) er nok ekstra lettet for akkurat det.

BRANN - VÅLERENGA 0-0:

Det endte nemlig 0-0 i toppkampen mellom Brann og Vålerenga søndag kveld.

Men drøye fem minutter før pause kunne Brann ha fått scoringen de behøvde, og det var Vålerenga-stopper Carvalho som sto for bidraget.

- Vanvittig

Han stupte frem og skulle klarere et innlegg fra Fredrik Haugen, men ballen gikk i stedet rett i egen stolpe og ut.

- En vanvittig sjanse, kommenterte Asbjørn Myhre på TVNorge etter at ballen smalt i treverket.

Dermed øker topplaget Brann ledelsen ned til Rosenborg med ett poeng, og ligger nå syv poeng foran trønderne før RBK møter Tromsø på Alfheim mandag.

Vålerenga blir værende på sjetteplass med 22 poeng. Se hele tabellen nederst.

- Det var en tett og tøff kamp som kunne gått begge veier. Vi burde kanskje scoret et mål, men jeg synes det var en god 0-0-kamp med to lag som var gode til å forsvare seg, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport etter kampen.

Han får støtte av VIF-trener Ronny Deila.

- Det var en god fotballkamp. Hvis man gjør enkle feil her blir man straffet, og det gjorde ingen av lagene her i dag, sier Deila.

VIF-sjefen mener laget hans har hatt steg under hans tid i klubben, og beskriver 0-0-kampen i Bergen som en manndomsprøve.

- Jeg er veldig stolt av det laget gjør her i dag, og dette er et steg i riktig retning, sier han.

LES: Detaljert kampreferat

Selve kampen startet åpent og underholdende, og det var Brann som var nærmest scoring før pause. Etter bare tre minutter fikk Gilbert Koomson stå mutters alene i feltet og heade fra godt hold, men avslutningen gikk rett utenfor.

Dermed sto det 0-0 da lagene gikk til pause.

Ti minutter etter hvilen skapte hjemmelaget nok en stor sjanse. Fredrik Haugens corner landet på panna til Peter Orry Larsen, men midtbanespilleren, som ifølge Kjetil Rekdal bare scorer uvanlige mål, headet rett utenfor stolpen til Adam Larsen Kwarasey.

Etter 66 minutter var det gjestenes tur til å prøve seg. Bård Finne, med en fortid i nettopp Brann, slo et flott innlegg inn foran mål. Der ventet Sam Johnson på bakerste stolpe, og VIF-spissen fikk headet mot det ledige hjørnet. Dessverre for oslolaget reddet Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger forsøket på strålende vis.

Gigantsjanse på overtid

Begge lagene jobbet for å få den avgjørende scoringen, men uten hell. Fire minutter på overtid kontret Vålerenga og Sam Johnson, men avslutningen gikk håpløst utenfor.

Det ble dermed ingen avgjørelse i Bergen søndag kveld, og kampen går neppe inn i historiebøkene som noen klassiker.

Nå er det noen uker eliteseriepause for de to lagene. Vålerengas neste kamp spilles ikke før 24. juni når RBK venter på Lerkendal, mens Brann møter Odd i Skien dagen etter.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere