RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her innser han tabben: - Dumskap!


UTVIST: Aleksander Mitrovic kan bare konstatere at han har gjort kampen svært mye vanskeligere for sine lagkamerater i Newcastle.
UTVIST: Aleksander Mitrovic kan bare konstatere at han har gjort kampen svært mye vanskeligere for sine lagkamerater i Newcastle. Foto: Steve Drew (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Aleksandar Mitrovic ble utvist etter et kvarter. Det kostet Newcastle dyrt mot Arsenal.

NEWCASTLE - ARSENAL 0-1:

Serberen fikk det røde kortet etter en stygg stempling på leggen til Arsenals Francis Coquelin, og Newcastle måtte dermed spille store deler av kampen med én mann mindre mot Arséne Wengers gulljagende mannskap.

Det ble for vanskelig, og Arsenal vant til slutt 1-0 etter et selvmål av Fabricio Coloccini på St. James' Park.

Den serbiske spissen, som siden sommerens overgang er blitt stemplet som en grisespiller, får nå ramsalt kritikk for lørdagens utvisning.

- Det er dumskap av Mitrovic. Han har fått et rykte på seg, og dommeren er klar over han før kampen starter, og så går han inn på denne måten ... Han gir dommeren en grunn til å vise ham ut! mener TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Men ikke alle mente det skulle vært utvisning.

- Det der er bare et gult kort i mitt hode. Ja, han er sen, men et rødt? Kom igjen, mann! skriver Rio Ferdinand på Twitter.

- Ikke en rødt kort-takling, og den er ikke spesielt voldelig, mener tidligere Premier League-profil Danny Mills på BBC.


Etter kampen oppsummerer Arsenal-manager Arséne Wenger dramatikken slik:

- Det var en merkelig kamp å spille på bortebane, med 11 mot 10. De forsvarte seg godt, og det var vanskelig å finne rom. Helt fra første spark gjorde de alt de kunne for å hindre oss i å spille vårt hurtige pasningsspill, sier Wenger ifølge Arsenals twitterkonto.

Han smilte lurt da han ble spurt om det kommer noen spillere inn portene på Emirates før vinduet stenger på tirsdag klokken 19 norsk tid.

- Vi jobber med det, og jeg er optimist, sier franskmannen.

LES OGSÅ: Kampen minutt for minutt

Kampens første sjanse kom etter 10 minutter. Hector Bellerin spilte gjennom Theo Walcott i feltet, men avslutningen, som var på vei gjennom beina på Tim Krul, ble stoppet av Newcastle-keeperen i siste sekund.

Fire minutter senere ble det dramatisk da bortelaget skrek etter straffespark, og igjen var Bellerin involvert. Spanjolen ble hektet av Fabricio Coloccini på vei gjennom i feltet, men dommer Andre Marriner vinket spillet videre til store protester.

- Det er sannsynligvis den klareste straffen vi kommer til å se hele runden. Marriner perfekt plassert. Veldig svakt, kommenterte TV 2-profil Kasper Wikestad på Twitter kort tid etterpå.

STRAFFE? Arsenals Hector Bellerin blir trolig hektet av Newcastles Fabricio Coloccini.

Rødt kort

Marriner skulle vise seg å få en travel kamp. Bare minutter senere ble nevnte Mitrovic utvist av kamplederen etter en stempling på Francis Coquelin midt på banen. Unødvendig av serberen, og Newcastle var nede i 10 mann.

En halvtime inn i kampen burde Arsenal tatt ledelsen. Alexis Sanchez fyrte løs fra 25 meter, og Krul slapp en svak retur rett i beina på Walcott. Engelskmannen presterte imidlertid å måke ballen høyt over mål. Svakt av Arsenal-angriperen.

Dermed sto det 0-0 da lagene gikk i garderoben, men det skulle bare ta syv minutter av andre omgang før ballen lå i nettet. Først reddet Krul et hardt skudd fra Aaron Ramsey, men returen gikk rett ut til Alex Oxlade-Chamberlain på 15 meter. Han fyrte av et skudd, og ballen føyk via foten til Fabricio Coloccini og endte i nettet bak den utspilte nederlenderen. 1-0 til Arsenal!

FEIRET: Arsenal og Alex Oxlade-Chamberlain.


Kort tid etter scoringen kunne Alexis Sanchez økt ledelsen for gjestene. Han fyrte løs fra skrått hold, men Krul reddet.

Newcastle jobbet for å skaffe en utligning, men Arsenal forsvarte seg godt.

Kampen ebbet dermed ut på stillingen 0-1. Det gjør at londonlaget i rødt står med syv poeng etter de fire første kampene, mens Newcastle har karret til seg fattige to poeng.

Nå er det landslagspause for de to lagene. Newcastles neste kamp i Premier League spilles mot West Ham mandag 14. september, Arsenal møter Stoke to dager før.

P.S: Her kan du se Nettavisens ferske fotballmagasin:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere