RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her innser Mjøndalen-profilen tabben


HUFF: Christian Gauseth depper når han innser hva som har skjedd.
HUFF: Christian Gauseth depper når han innser hva som har skjedd. Foto: C More (med tillatelse)
Sist oppdatert:
Mjøndalen var på full fart tilbake i kampen. Da klønet Christian Gauseth (31) det til i eget felt.

MJØNDALEN - STABÆK 1-4:

Midtbanespilleren lagde straffe på verst tenkelige tidspunkt i andre omgang mot Stabæk søndag. På stillingen 1-2 til Stabæk, da Mjøndalen virkelig hadde festet et grep om kampen og jaktet utligning, felte Gauseth Yassine El Ghanassy i feltet og lagde straffespark.

- Gauseth er kraftig på etterskudd og straffesparket er soleklart, sa Kenneth Fredheim på C More. El Ghanassy, som for øvrig spilte en strålende kamp, var sikker fra ellevemeteren, og dermed gikk piffen ut av hjemmelaget.

Da dommeren blåste av kampen, hadde Mjøndalen tapt hele 1-4 på hjemmebane. Ernest Asante, El Ghanassy og Luc Kassi (2) scoret gjestenes mål, Erik Hurtado sto for hjemmelagets nettkjenning.

Beina i nedrykkssumpa

Nå fortsetter det å stinke nedrykk av laget som har sjarmert Tippeligaen denne sesongen.

Med fire kamper igjen å spille, ligger Mjøndalen på direkte nedrykksplass med 20 poeng, det samme som Tromsø, men med én kamp mer spilt.

Mjøndalen har nå tapt tre strake kamper, og fem av de seks siste tippeligakampene har endt uten poeng. Det er Obos-nivå over det.

Man blir heller ikke optimistisk på Mjøndalens vegne når man ser nærmere på det gjenværende kampprogrammet. Mjøndalen har nemlig bare igjen én hjemmekamp på sesongens fire siste runder.

Molde (b)
Start (b)
Aalesund (h)
Viking (b)

- Vi har en hjemmekamp mot Aalesund, det blir en nøkkelkamp. Og selvfølgelig Start borte. De to kampene må vi sannsynligvis vinne, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til C More etter kampen.

Han mener det ikke er krise for Mjøndalen om det ender med nedrykk denne sesongen.

- Spillerne gjør så godt dem kan, men de møter spillere som er på et enda høyere nivå. Vi er som klubb i en divisjon som kanskje er for høy for oss, men vi har fått mange gode opplevelser i Tippeligaen, og håper vi kan få et par til. Og jeg håper jo at vi beholder plassen, sier Hansen til C More.

Han har langt fra gitt opp.

- Vi har mye å kjempe for i kampene som kommer, forsikrer han.

For Stabæk er situasjonen atskillig lysere. Lørdagens trepoenger gjør at Bob Bradley & co. har et grep om sølvplassen når fire runder gjenstår.

- Det var en god prestasjon og fine mål, sier Bradley til C More.

Kampens store spiller, Yassine El Ghanassy, sier følgende etter seieren.

- Laget spilte bra, og det er bra at vi tok tre poeng. Det er ikke lett å komme hit til Mjøndalen, sier El Ghanassy til C More etter kampen.

LES: Detaljert kampreferat

Kampens første sjanse kom etter ti minutter, og den var stor. Mjøndalens midtstopper Ulrik Arneberg fikk stå helt alene i boksen etter en corner, men headingen fra fire meter var for puslete og gikk rett i armene på Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Da skjedde det som ofte skjer i fotball, det andre laget scorer.

Keepertabbe

Ernest Asante sendte nemlig Stabæk i ledelsen to minutter etter Arnebergs miss, og det var en gedigen keepertabbe som sørget for scoringen.

Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn fomlet Yassine El Ghanassys løse skudd rett i beina på Asanta, og Stabæk-spilleren hadde få problemer med å sendte gjestene i ledelsen.

- Jeg prøver å holde den, men skuddet var litt hardere enn jeg trodde. Dårlig av meg, sier Forn til C More.

- Den bør Forn holde, var dommen fra Bengt Eriksen på C More.


Etter en halvtime var El Ghanassy på farten igjen. Den kreative Stabæk-spilleren kom seg løs på venstresiden og slo et flott innlegg inn i boksen. Der kom Luc Kassi stormende og satte inn 2-0 for gjestene fra Bærum.

Fem minutter etter scoringen var Mjøndalen nær redusering. Henrik Gulden ladet skuddfoten og fyrte løs fra 20 meter, men dessverre for bruntrøyene traff ballen tverrligger og spratt ut igjen.

Minuttet før pause kunne også Joachim Solberg Olsen ha redusert, men avslutningen fra god posisjon ble for løs og gikk rett på Sayouba.

GOD: Luc Kassi  scoret to ganger mot Mjøndalen.

Reduserte

I pausen valgte Mjøndalen-trener Vegard Hansen å bytte inn Amahl Pellegrino, og det viste seg å være et vellykket grep.

Den gamle LSK-spissen fyrte av etter en corner, og skuddet gikk via Erik Hurtado og i mål bak Sayouba. Dermed reduserte bruntrøyene til 1-2.

Da fikk Mjøndalen ny energi, og lenge så det ut som en utligning kom nærmere og nærmere.

Men Christian Gauseth var klønete og felte El Ghanassy innenfor sekstenmeterfeltet etter 65 minutter, og dommeren pekte på straffemerket.

El Ghanassy tok straffen selv og sendte Stabæk opp i 3-1.

Et kvarter før slutt økte Kassi til 4-1 med sin andre scoring for dagen etter en mønsterkontring fra Stabæk.

Flere mål ble det ikke, og kampen endte dermed 1-4.

Mjøndalens neste kamp spilles 18. oktober, når Molde venter på bortebane. Stabæk møter Aalesund på Nadderud dagen i forveien.

Se en fersk episode av Tippemagasinet her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere