RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Roald/Scanpix

Her jubler cupheltinnen

Sist oppdatert:
Ada Hegerberg med hat trick i cupfinalen.

RØA - STABÆK 0-4:

Før avspark fikk hun pris som årets komet i toppserien. Tre ganger i første omgang slo Stabæk-spiss Ada Hegerberg (17) ned i motstanderforsvaret, og dermed lå Røas gulldrøm i grus.

Med ekte hattrick i løpet av 32 minutter avgjorde hun kvinnenes cupfinale før pausehvilen. Røa var ute etter revansj for fjorårets finaletap i en kamp hvor oslolaget var bedre enn bærumsnaboen, men lørdag var laget sjanseløst mot den supereffektive tenåringen som gjorde et klassisk hattrick: Venstrebeinsskudd, hodestøt, høyrebeinsskudd.

Stabæks andre 17-åring Caroline Graham Hansen, som før kampen fikk prisen som årets spiller, måtte finne seg i å stilles i skyggen lørdag, men halvveis i annen omgang fastsatte hun resultatet til 4-0 med et fint skudd i hjørnet. Rett etter måtte hun ut med skade etter å ha blitt meid ned av en frustrert Madeleine Giske.

Det var ikke Røas dag. Etter å ha vunnet fem NM-titler fra 2004 til 2010 har laget tapt cupfinalen for Stabæk to år på rad, og på Åråsen ble laget for første gang utklasset i en finale.

Målshow
Ledermålet kom i det 14. minutt, og Hegerberg gjorde det meste selv. Hun fikk et framspill og satte fart mot motstandermålet. Gunnhild Herregården ble fraløpt, mens Siri Nordby gikk på en skuddfinte før Stabæk-spissen knallet ballen i mål.

Stabæk var klart best innledningsvis og satte Røa-forsvaret under stort press. Røa-keeper Caroline Knutsen måtte stadig i aksjon for å holde laget inne i kampen, men vel midtveis i omgangen begynte Røa å våkne. Laget kom til noen store sjanser, og blant annet hadde Stine Andreassen og Elise Thorsnes hvert sitt livsfarlige langskudd.

Ada Hegerberg satte en brå stopper for Røa-renessansen da hun i det 38. minutt raget over motspillerne inne i feltet og styrte et innlegg fra venstreback Ingrid Bakke i hjørnet.

Målet ga Stabæk stor trygghet, og laget tok tilbake kommandoen i kampen. På overtid i første omgang fullførte Hegerberg sitt hattrick med en høyrekanon i krysset etter at laget gjenvant ballen dypt i Røas sone. Leni Larsen Kaurin og storesøster Andrine Hegerberg gjorde forarbeidet.

Antiklimaks
Ada Hegerberg var ute med skade og dypt savnet da Stabæk nylig forsvant ut av mesterligaen mot franske Juvisy Essonne, men hun ble heldigvis for bærumslaget klar i tide til cupfinalen.

Etter Hegerbergs målshow ble annen omgang nesten uunngåelig noe av et antiklimaks og en transportetappe mot kongepokal og Stabæk-fest. Røa jaktet et trøstemål, men det var Caroline Graham Hansen som i det 67. minutt førte ballen på tvers av banen og slo til med et ustoppelig skudd i hjørnet.

Både Andrine Hegerberg og Caroline Graham Hansen måtte ut med skader de pådro seg i tøffe taklinger, og det ble eneste skår i Stabæk-gleden da laget tok sin annen NM-tittel.

Ada Hegerberg ble klappet av banen av de 2453 tilskuerne på Åråsen da hun ble byttet ut åtte minutter før slutt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere