*Nettavisen* Sport.

Her jubler de etter magisk snuoperasjon

Foto: Afp

Suksesstrener Marcelo Bielsa fikk en ripe i lakken mot Sporting Lisboa.

SPORTING - ATHLETIC BILBAO 2-1 :

Torsdag var det duket for de første av to semifinaler i Europaligaen, og Sporting Lisboa tok imot Athletic Bilbao i Portugal.

Hett navn
Bilbaos hovedtrener Marcelo Bielsa har fått mye oppmerksomhet i år, og seiler opp som det neste store trenernavnet i Europa.

Du kan lese mer om Bielsa her.

På vei mot semifinalen har Bielsas menn slått ut lag som Manchester United og Schalke, men mot Sporting Lisboa skulle det bli tøffere.

Første omgang var et eneste stort gjesp, og lagene gikk til pause på 0-0.

Bortelaget tok ledelsen
Langt morsommere skulle det bli etter hvilen, og det var Marcelo Bielsas menn som tok ansvar, ikke uventet på en dødball.

Markel Susaetas slo et godt innlegg, og foran mål bommet Sporting-spillerne i markeringene. Emiliano Insua forlenger på klønete vis ballen videre i feltet, og på bakerste stolpe har Jon Aurtenetxe løpt seg fri. Fra kort hold satte han kula sikkert i nota, og bortelaget gikk opp i 1-0.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Men hjemmelaget skulle slå tilbake. Diego Capel slo inn fra høyre, og det så ut som om Bilbao hadde kontroll. Ut av intet dukker imidlertid Emiliano Insua opp, og løpende headet han ballen i mål. En nydelig scoring av den tidligere Liverpool-spilleren.

Snudde kampen
Og da våknet Sporting.

Ti minutter før slutt hadde de nemlig snudd kampen. Diego Capel hadde vært livlig og god for hjemmelaget hele kampen, og endelig lyktes spanjolen. Kantspilleren fikk ballen i god skuddposisjon, og prøvde et skudd fra 22 meter. Skuddet smatt inn i korthjørnet bak Bilbao-keeper Gorka Iraizoz, og snuoperasjonen var et faktum.

Flere mål ble det ikke i Portugal, og Sporting vant 2-1.

Returoppgjøret spilles om en uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.