RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her jubler Norges beste

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Molde til topps i Tippeligaen da RBKs seiersrekke ble brutt. Les alt om serierunden!

Tre kamper – ni poeng. Overraskende for mange, men det er likevel fasiten for Molde.

Søndag fulgte de nemlig opp den meget solide sesongstarten med 2-0-seier over Strømsgodset. Samtidig klarte Rosenborg bare 1-1 i kveldskampen mot Brann på Lerkendal, og dermed leder Molde Tippeligaen etter tre runder.

Se tabellen her!

Det første Molde-målet kom etter 21 minutters spill, og det var senegaleseren Pape Pate Diouf som var frampå med hodet. 2-0 kom fire minutter etter pause på en meget hurtig kontring, og denne gangen var det den andre senegaleseren, Mame Biram Diouf, som sørget for målet.

- Hurra, hurra!
Det var langt fra noen festforestilling som utspilte seg på Marienlyst i Drammen, men akkurat det er det selvfølgelig ingen i Molde som trenger å bry seg om, for nå topper laget Tippeligaen før kveldskampen mellom Rosenborg og Brann.

- Hurra, hurra, jubler Molde-trener Kjell Jonevret umiddelbart etter kampen.

- Det er klart det er herlig. Jeg synes det var kontrollert og bra. De har ballen mye etter 2-0, men skaper ikke noe, oppsummerer Jonevret overfor TV 2.

Strømsgodset-trener Ronny Deila er langt fra uenig.

- Det var som et seniorlag mot et juniorlag. Dette ble aldri spennende, mener Deila, som må konstatere at hans lag bare har klart å ta ett poeng på de tre første kampene.

Send NA FOTBALL til 2025 og motta fire pakker med Toppfotballkort fra Tippeligaen (kr 99,-)

Rekken brutt for RBK
På Lerkendal spådde mange en relativt klar RBK-seier over Brann, etter trøndernes meget gode innledning på sesongen. I stedet ble det en real nedtur for de svarthvite.

Brann kombinerte disiplin med aggressivitet i forsvarsspillet, og hindret Rosenborg i å skape en eneste sjanse i første omgang. Faktisk var bergenserne nærmest scoring i første omgang.

Sju minutter etter pause var det likevel RBK som tok ledelsen. Symptomatisk nok var det Bjørn Dahl som satte ballen i eget mål.

Brann skulle imidlertid få sin fortjente utligning, og det var midtstopper Kristjan Örn Sigurdsson som fikk æren av å bringe balanse i regnskapet sju minutter før full tid.

Tettey-miss
Fire minutter på overtid fikk Rosenborg en stor sjanse, men Alexander Tettey klarte ikke å score for tredje kamp på rad. Dermed er Rosenborgs seiersrekke brutt, og trønderne må ta til takke med en foreløpig andreplass i Tippeligaen.

- Det var en kamp med få målsjanser, og Brann gjør det vanskelig for oss, sier en skuffet RBK-trener Erik Hamrén til TV 2.

Langt mindre skuffet er Brann-trener Steinar Nilsen:

- Jeg synes vi skaper veldig mye og spiller en perfekt match. Vi begynner å sette en del ting, spesielt det defensive begynner å bli bedre, sier han.

Trippel Nannskog
Regjerende seriemester Stabæk fortsetter å slite. Og det til tross for at Daniel Nannskog scoret tre ganger mot Odd Grenland søndag kveld.

Stabæk kom under med to mål før pause i hjemmekampen mot Odd Grenland, etter to mål av Peter Kovacs – som faktisk kunne og burde ha scoret enda et mål på stillingen 0-0.

Åtte minutter etter pause ga Daniel Nannskog Stabæk nytt håp. Han ble først felt av Odd-keeper Arni Gautur Arason, som kanskje burde ha fått se det røde kortet. Men dommer Svein Oddvar Moen nøyde seg med å peke på straffemerket, og derfra gjorde toppscorer Nannskog ingen feil.

Bare seks minutter senere sørget Simen Brenne for 3-1 til Odd, og det gikk mot en sikker og overraskende borteseier.

Men Daniel Nannskog ville det annerledes. For bare tre minutter etter Brennes mål, scoret Nannskog igjen. Og tre minutter før full tid sendte han stemningen i taket i Telenor Arena, da han utlignet til 3-3.

Dermed ble det ett poeng for Stabæk, som fortsatt ikke har vunnet i Tippeligaen 2009.

Les også: Nannskog deppet etter hat trick

Aarøy-jubel
I Ålesund ble Tor Hogne Aarøy den store helten da Aalesund klatret opp på tredjeplass i Tippeligaen. Aarøy scoret det første og det siste målet da Aalesund vant 3-1 over Lillestrøm, som i liket med Stabæk ikke har vunnet ennå i årets tippeliga.

Les også: - Kan ikke feire etter tre kamper

Vunnet har heller ikke Bodø/Glimt gjort. Fjorårets overraskelseslag ligger helt på bunn i Tippeligaen etter tre kamper, etter at de tapte 0-2 mot Lyn hjemme på Aspmyra søndag kveld.

- Det er for dårlig. Jeg tenker ikke på poengene, men prestasjonen er ikke god nok. Det er kamp igjen neste mandag, og da må vi framstå annerledes, fastslår Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen overfor TV 2.

I Sandefjord spilte hjemmelaget 1-1 mot Fredrikstad. Sandefjord tok ledelsen ved Erik Mjelde etter en kjempetabbe av FFK-keeper Lasse Staw, som ellers spilte en meget god kamp. Kasey Wehrmann sørget for 1-1 på straffe i sluttminuttene.

- Vi føler dette som et tap, utrolig kjedelig at det blir uavgjort på et straffespark, sier målscorer Mjelde til TV 2.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere