RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kaster keeperen ballen i eget mål

TILSIKTET? Nigerias landslagskeeper Austin Ejide gjorde en manøver av det merkelige slaget i tirsdagens VM-oppkjøringskamp mot Skottland.
TILSIKTET? Nigerias landslagskeeper Austin Ejide gjorde en manøver av det merkelige slaget i tirsdagens VM-oppkjøringskamp mot Skottland. Foto: Skjermdump (YouTube)
Sist oppdatert:
Manøveren dempet ikke mistankene om kampfiksing.

Nigeria startet VM-oppkjøringen med å spille 2-2 mot Skottland på Fulhams hjemmebane Craven Cottage i London.

Før onsdagens kamp hadde britisk etterretning allerede varslet det skotske fotballforbundet om at kampen muligens var fikset.

Politiet ble koblet på saken og etterforsker ifølge The Telegraph om en søramerikansk fotballdommer er involvert.

Engelske Lee Probert dømte kampen. Han er ikke innblandet i etterforskingen.

Det er uklart om det ble forsøkt å spille på sluttresultatet, eller om det var andre mistanker knyttet til hendelser i kampen. Ingen spillere er mistenkt for å ha noe å gjøre med den angivelige kampfiksingen.  

«Nigerianere fikser ikke kamper, vi vinner dem», sto det på et banner på tribunen, ifølge NTB.

Bisarr situasjon
Nigeria stilte med en rekke unge og uprøvde spillere. Et hjørnespark som endte i nettet til nigerianerne bremset ikke spekulasjonene om uredelig spill.

Riktignok ble ikke målet godkjent, men videobildene av keeper Austin Ejide som tilsynelatende styrer ballen mot eget mål med vilje, ga vann på mølla til dem som hevdet at ikke alle aktører på banen ønsket å vinne.

- Vi snakket om ryktene mest fordi det er latterlig. Dette vet vi ikke hvor  kommer fra. Vi er ikke gamblere, men fotballspillere. Hva dette dreier seg om aner jeg ikke. Vi vet ikke hva som skjedde, enten det er snakk kampfisking eller ikke, sa Nigerias landslagssjef Stephen Keshi, tydelig irritert på at teamaet i det hele tatt ble tatt opp.

- Dette er første gang jeg har vært trener eller spiller for et lag og hører om slikt. Jeg tror ikke dette hadde noe å gjøre med våre forberedelser til kampen, fortsatte Keshi. 

Se videobilder av Austin Ejides «selvmål» i vinduet under:


To anulleringer
Skottland tok ledelsen da Charlie Mulgrew med ryggen mot mål ble truffet av et skudd fra James Morrison. Ballen gikk i bue over den nigerianske målvakten og i mål.

Michael Uchebo utlignet til 1-1 fire minutter før pause. Sju minutter etter hvilen gjorde et selvmål fra Azubuike Egwuekew at Gordon Strachans Skottland gikk i ny ledelse.

Innbytteren Uche Nwofor utlignet til 2-2 i siste spilleminutt.

I løpet av to oppgjøret fikk skottene to mål annullert. Det ene, situasjonen med Austin Ejide, for angrep på keeper og det andre for offside.

Nigeria spiller i gruppe F og møter Iran i sin åpningskamp 16. juni. Bosnia-Hercegovina (21/6) og Argentina (25/6) spiller også i gruppen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere