RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her knuser de Norges siste håp

UT AV EUROPA: Dette målet sørget for Europa League-exit for Rosenborg.
UT AV EUROPA: Dette målet sørget for Europa League-exit for Rosenborg. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fiaskokveld for norske lag i europacupen.

RBK - KARABÜKSPOR 1-1 (1-1 sammenlagt):

Molde mistet muligheten til å ta seg videre i Europa League torsdag, da laget tapte hjemme for ukrainske Zorja på Aker stadion og dermed var Rosenborg siste norske lag med en mulighet til å skaffe norsk europacupspill i høst.

Trønderne spilte uavgjort 0-0 mot tyrkiske Karabükspor i første møte og hadde dermed gode muligheter for avansement under møtet på Lerkendal.

Det åpnet også oppskriftsmessig da Pål-André Helland sendte RBK i ledelsen allerede etter åtte minutter, men tyrkernes utligning etter 35 minutter var en strek i regningen. Flere mål ble det aldri mellom lagene i bartebyen.

- Det er dritt
Dermed røk Rosenborg ut på bortemålsregelen.

Dermed står norsk fotball igjen uten et eneste lag i europacupen denne sesongen. Selv om norske lag ikke akkurat har hevdet seg i Europa de siste sesongene, har situasjonen sjelden vært like dyster som akkurat nå.

Morten Gamst Pedersen var blant dem som måtte se det meste av kampen fra benken. Veteranen ble ført byttet inn mot slutten av oppgjøret.

Han skulle gjerne ha spilt fra start.

- Det er dritt. Det er noe dritt bokstavelig talt. Jeg har lyst til å spille, og er aldri fornøyd med å sitte på benken, sier Gamsten til Adersseavisen.

Én av de som hadde fått tillit fra start var Jonas Svesson.

- Det er klart det er skuffende, sier han til RBK.no.

- Jeg synes ikke vi spiller bra i førsteomgangen og de styrer spiller. I andreomgang styrer vi og presser på, men vi mangler kanskje de klare sjansene. Det handler om å få ballen i mål, men det får vi ikke til, sier han.

Penger tapt
Det at europacupeventyret nå tar slutt får også økonomiske konsekvenser. Prispengene for å ta seg videre til play off-runden i kvalifiseringen er rundt 150.000 euro - 1,2 millioner norske kroner. Hadde klubben tatt seg videre til gruppespillet ville det ventet en gevinst på 1,3 millioner euro - 10 millioner norske kroner. I tillegg er hver seier i gruppespillet verdt rundt 1,6 millioner norske kroner, mens det utbetales rundt 835.000 kroner for å spille uavgjort.

Lagene som avanserer ytterligere kan vente seg enda mer prispenger.

I regnestykket må man også ta med de inntektene RBK kunne dratt inn på billettsalg og annet salg i forbindelse med kamper i Europa League.

Det var altså bare spilt åtte minutter da Rosenborg fikk en drømmestart. Jørgen Skjelvik brukte farten og kom seg fri. Han slo inn mot Helland, som styrte ballen i mål på volley. En flott scoring og åpning av hjemmelaget.

Slo tilbake
Vertene så en stund ut til å ha kontroll på begivenhetene, men etter rundt en halvtimes spill begynte det å skje ting foran nesa på Alex Lund Hansen.

Først fikk Abdou Traore en dobbeltsjanse uten å lykkes, men like etter måtte trønderne kapitulere. Hakan Özmert var våken på returen, etter at Domi Kumbela hadde headet i stolpen og dermed sto det 1-1 i Trondheim.

Tyrkerne hadde plutselig også et viktig bortemål.

I andre omgang jaktet vertene det viktige vinnermålet, men laget fra Tyrkia forsvarte seg godt. Faren for en kontring imot var også til stede.

Rosenborg skapte en del foran gjestenes mål, men de helt store målsjansene uteble likevel og da tiden var i ferd med å renne ut sto det fortsatt 1-1.

Helt på tampen fikk Mike Jensen en god mulighet til å bli helten, men danskens avslutning fra rundt 16 meter gikk utenfor. Nærmere mål kom aldri RBK.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere