Gå til sidens hovedinnhold

Her koker det over for Benteke

Og da raknet det for Aston Villa.

ASTON VILLA - TOTTENHAM 1-2:

Belgiske Christian Benteke var en åpenbaring for Aston Villa i sin første Premier League-sesong. 19 ganger fant kraftspissen målet i ligaen.

Sist sesong gikk det tyngre, men Benteke rakk å sette ti mål på 26 opptredener, før han ble skadet. Den 3. april røk han akillessenen på trening.

Dermed måtte 23-åringen, som lenge hadde blitt koblet med klubber som Liverpool og Tottenham, belage seg på seks måneder på sidelinjen.

Han gikk blant annet glipp av sommerens VM-sluttspill. Nå er han imidlertid tilbake på banen og mot Tottenham søndag viste han seg fram, på godt og vondt. Dette var Bentekes fjerde kamp siden ha ble friskmeldt.

Tok ledelsen
I de tre første kampene spissen har spilt denne høsten, har Villa tapt, men mot Spurs så både belgieren og lagkameratene langt friskere ut.

Benteke kom til et par gode sjanser tidlig i første omgang, men det var en annen Villa-spiller som skulle sende ballen i mål etter 16 minutters spill.

Charles N'Zogbia kom seg ned til dødlinjen og slo inn foran mål. Der ventet Andreas Weimann og det hurtige angriperen skled inn 1-0-målet.

Tottenham hadde gode sjanser til å utligne ved Younes Kaboul, Christian Eriksen og Emanuel Adebayor, men uttelling ble det ikke før pause.

Rødt kort
Etter hvilen fortsatte Tottenham sin jakt på en utligning og Emanuel Adebayor fikk en god mulighet da keeper Brad Guzan glapp ballen i feltet. Tottenhams spiss klarte imidlertid ikke å få orden på de lange beina og skjøt utenfor.

Rundt 64 minutter var spilt da Benteke igjen kom i fokus. Denne gangen med negativt fortegn. Belgieren var involvert i en episode med noe knuffing ute ved sidelinjen, hadde akkurat satt inn en sen takling og var oppe med hånden i ansiktet på Ryan Mason. Summen av dette var nok til å få en tidlig dusj.

Med én mann mindre på banen fikk Villa det tøft og fem minutter før full tid scoret gjestene. Innbytter Erik Lamela fant Nacer Chadli og det sto 1-1.

Og helt på tampen var kampen snudd. Harry Kane satte et frispark via Nathan Baker og i mål. Keeper Guzan ble helt satt ut av spill her.

Flere mål ble det ikke og Tottenham kunne glede seg over en sterk snuoperasjon og tre viktige poeng med seg hjem til London.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre