*Nettavisen* Sport.

Her koker det over for sir Alex

Foto: Dave Thompson / Pa Photos

Nå er gullkampen i Premier League helt åpen - med Manchester City som knepen favoritt.

30.04.12 23:32

MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 1-0:

- Jeg er helt i hundre. Jeg tror ikke jeg har noen ord for dette. Vi har ventet på dette øyeblikket, sier matchvinner Vincent Kompany i et TV 2-sendt intervju etter Citys seier mot erkefienden United.

- Det er langt fra over og vi er klare over det, men det er gøy å kunne gi fansen to seirer over Manchester United på én sesong. Vi må fullføre jobben og jeg håper vi kan klare det i de to siste kampene, legger Kompany til.

Sir Alex Ferguson ville med stor sannsynlighet ha kunnet innkassere Manchester Uniteds ligagull nummer 20 med seier mot Manchester City mandag kveld.

Tre poeng på Etihad Stadium ville gitt Manchester United seks poengs forsprang med seks poeng igjen å spille om.

Råsterkt av Kompany
I tillegg har Manchester United på papiret enklere motstand i de to siste rundene, med kamper mot Swansea og Sunderland, mens City må bryne seg på Newcastle og nedrykkstruede QPR.

Én glipp av Chris Smalling ødela alt for United mandag kveld.

Den unge engelskmannen hadde den utakknemlige oppgaven med å markere stoppergiganten Vincent Kompany på David Silvas hjørnespark på overtid i første omgang. Kompany lurte Smalling og kom seg fri. Innlegget var perfekt. Kompany stanget ballen knallhardt forbi David de Gea, som selv var i overkant passiv.

1-0. Rett før pause.

- Når du slipper inn mål på dødballer, har du bare deg selv å klandre. Det var også et dårlig tidspunkt, konstaterer sir Alex Ferguson.

Heftig på sidelinjen
City var det klart beste laget før pause, med 60,3 prosent av ballbesittelsen og et 8-4-overtak i skudd, men United var langt bedre med etter pause. Ikke minst etter at Roberto Mancini tok ut Carlos Tevez og satte inn Nigel de Jong - et klart signal om at City ville trygge den utrygge 1-0-ledelsen.

Kampen var hele tiden intens, men manglet målsjansene som hører til for å forsvare forhåndstittelen «tidenes kamp i Premier League».

Mot slutten av andre omgang ble det også svært intenst på sidelinjen, da sir Alex Ferguson og Roberto Mancini røk i tottene på hverandre. Krangelen så ut til starte etter en duell mellom Nigel de Jong og en United-spiller.

En stund så det ut som om managerne hadde mest lyst til å avgjøre duellen med en nevekamp seg imellom.

- Jeg sa til fjerdedommeren at det var frispark til oss, ikke dem, og sir Alex sa noe til meg som jeg ikke forstod fordi akkurat da var spenningen så høy. Det er ikke viktig, forklarer Roberto Mancini.

Ferguson er ikke like diplomatisk.

- Han klagde på dommerne hele kampen, og har gjort det hele uka. Han har ikke noe å klage på i kveld, det er helt sikkert, fnyser Ferguson.

Touré storspilte
Det roet seg etter hvert, godt hjulpet av noen beroligende ord fra både fjerdedommeren og Mancinis assistent David Platt.

Yaya Touré hadde et par virkelig gode skuddmuligheter i andre omgang, og var nær ved å øke ledelsen til 2-0, men traff ikke blink. Ivorianeren traff også med 60 av 69 pasninger i løpet av kampen.

Samtidig gikk Mancini bort fra sitt offensive laguttak med flere defensive bytter.

Likevel virket City stadig farligst. Helt på tampen driblet Samir Nasri på femmeteren til David de Gea, men uten å komme til avslutning. Hadde franskmannen fått den siste finten til å sitte, hadde han nok også fått 2-0 til å sitte.

Manchester United skapte vel strengt tatt ikke en eneste skikkelig målsjanse.

Ikke avgjort
City holdt nullen gjennom hele kampen og overtok med denne seieren også tabelltoppen i Premier League, takket være bedre målforskjell enn byrivalen United.

Men avgjort er det absolutt ikke. Har man lært noe av tidligere års sesonginnspurter, er det nettopp at alt kan skje.

- Det var som ventet. Ikke mange målsjanser. Vi er skuffet over at vi aldri testet keeperen deres, for å være ærlig. Vi slo en del svake innlegg, erkjenner Ferguson, før han legger til:

- Det er selvfølgelig ikke over ennå. Så lenge det er kamper å spille, er det ikke over.

Den store forskjellen er at det nå er Manchester City som har skjebnen i egne hender, ikke United.

- Vi er glade, men jeg tror at neste søndag (mot Newcastle) vil by på enda en vanskelig kamp, en veldig vanskelig kamp. Jeg synes vi fortjente å vinne. Vi scoret, vi skapte sjanser, vi spilte bra. Jeg synes ikke de hadde en sjanse til å score. Det var en vanskelig kamp, for United er et topplag, sier Mancini.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag