RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Her leker Molde med Rosenborg

Sist oppdatert:
- Jeg vil ikke si noe om det, sier Ole Gunnar Solskjær.

MOLDE - SANDNES ULF 3-2:

MOLDE (Nettavisen): 90 millioner kroner. Det er budsjettet Molde Fotballklubb har å rutte med i 2012. De regjerende seriemesterne har under halvparten av de økonomiske musklene til erkerival Rosenborg.

Ole Gunnar Solskjær-effekten har virkelig gjort seg gjeldende i Romsdal. På sesongens 25 første kamper står Molde med 16 seiere, tre uavgjorte og seks tap. Det betyr at de blå og hvite har tatt 51 poeng, mest av alle i Tippeligaen.

Like bak Molde på tabellen finner man Rosenborg. Trondheimsklubben står med 49 poeng på 25 kamper. Men Rosenborg har i år et budsjett på 195 millioner kroner.

Molde har dermed betalt 1,76 millioner kroner per poeng i serien. Hvert poeng har kostet Rosenborg vanvittige 3,98 millioner kroner. Trønderne har dermed betalt 2,26 ganger mer per poeng enn moldenserne. Likevel ligger de dårligere plassert på tabellen.

- Jeg vil ikke si noe om hva RBK og vi bruker. Vi prøver å drive denne klubben her fornuftig, og så få best mulig sportslig resultat ut av det, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Vil gå i pluss
At Molde-manager Solskjær har en klar filosofi, har vært vist fra dag én etter hans retur fra Manchester United. Som Nettavisen tidligere har skrevet, har Molde hentet inn unge spillere for en billig penge. Målet er å unngå røde tall i budsjettet.

- Jeg driver denne klubben her slik som jeg mener er fornuftig, sett fra et økonomisk perspektiv. Jeg har tidligere sagt at jeg vil gå i pluss når det kommer til spillerkjøp og spillersalg. Samtidig vil jeg skape interesse rundt klubben slik at vi får inn sponsorer og slike ting, forklarer kristiansunderen.

Etter fjorårets seriegull fikk Molde delta i kvalifiseringen til Champions League. Her røk man i tredje runde mot sveitsiske Basel. Det kvalifiserte til play-off i Europa League. Denne vant Molde mot Marco van Basten og hans Heerenveen. Det gav penger i potten.

Ifølge Romsdals Budstikke kunne Molde innkassere over 9,5 millioner kroner for deltagelsen i gruppespillet i Europa League. Seieren hjemme mot Stuttgart ga også en pen bonus; cirka 1,5 millioner kroner.

Ifølge Ole Gunnar Solskjær betyr budsjettøkningen et enda bedre lag til neste år. Molde-manageren håper også på å unngå alle skadene man har hatt denne sesongen.

- Vi blir bedre neste år. VI har hatt (Joshua) Gatt, (Even) Hovland og (Emmanuel) Ekpo ute halve sesongen. Det er tre viktige spillere som kommer til å bli veldig, veldig gode.

Strømsgodset best
I motsatt ende av Rosenborg finner man Strømsgodset. Drammensklubben har kun betalt 1,15 millioner kroner per poeng, etter 25 kamper. De ligger nå på tredjeplass i Tippeligaen med 48 poeng. Av topplagene er det dermed Ronny Deila som gjør det best av alle.

Feire kan likevel kun den som står øverst på tabellen på slutten av sesongen. Solskjær var derfor fornøyd med helgens resultater.

- Denne seieren var veldig viktig. Jeg hadde troen på at dette skulle bli en god helg for oss. Det ble det, i alle fall med tanke på Strømsgodset. Dette har vært en veldig viktig uke. Nå skal vi lade batteriene, og så er vi klare til tre tøffe kamper etter landslagpausen, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Neste runde, som er etter landslagspausen, møter Molde nettopp Strømsgodset i Drammen. Så følger en bortekamp mot rumenske Steaua Bucuresti, før man skal spille hjemme mot Rosenborg og borte mot Tromsø. De neste kampene kan med andre ord avgjøre gullstriden i Tippeligaen.

Mest lest i Nettavisen nå:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere