RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Her løsner det for Molde-spissen

Sist oppdatert:
Ketsjupeffekt for Daniel Chima Chukwu og Molde.

MOLDE - HØNEFOSS 4-0:

Chukwu er blant Molde-spillerne som på ingen måte har innfridd forventningene i den første tredelen av sesongen.

Nigerianeren var stort sett annetvalget bak Davy Claude Angan på spissplass forrige sesong. Men på høsten klarte Chukwu tidvis å kjempe seg foran angrepskollegaen på manager Ole Gunnar Solskjærs prioriteringsliste.

22-årige Chukwu scoret sju mål i 2012-utgaven av Tippeligaen, tross begrenset med spilletid. Derfor håpet Molde at nigerianeren var mer enn god nok til å fylle tomrommet da Angan forsvant til kinesisk fotball i vinter.

Men før møtet med Hønefoss hadde førstevalget på topp bare scoret én gang på elleve kamper denne sesongen.

Nervøs åpning
Kampen startet på ingen måte lovende for det hardt prøvede mestermannskapet til Ole Gunnar Solskjær.

Allerede etter halvannet minutt serverte Molde-forsvaret en gigantsjanse til Hønefoss' kanskje farligste angrepsvåpen, Riku Riski.

Finnen fikk ballen rett i beina da Helge Haugen brøt en håpløst pasningsforsøk fra Magne Simonsen. Nærmest alene med Ørjan Nyland klarte ikke Riski å stokke beina helt i forfjamselsen over Moldes gavmildhet.

Avslutningen endte utenfor. Usikkerheten i Moldes bakre rekker fortsatte de nærmeste minuttene, men uten at gjestene klarte å få store målsjanser ut av det.

I tolvte spilleminutt viste Simonsen seg fra en bedre side, i den offensive delen av spillet. Den tidligere Lyn-spilleren fant en annen kar med Lyn-fortid da han slo en krempasning fra høyre.

Daniel Chima Chukwu takket, bukket og stupheadet inn 1-0.

Nok en skade
Målet ga helt tydelig en vitamininnsprøytning for hjemmelaget. Fra å virke nervøse og usikre innledningsvis, begynte Molde å vise glimt av taktene som ga seriegull både i fjor og året før.

Det skjedde til tross for at laget måtte tåle enda en skade på en midtstopper. Bare et par minutter etter scoringen måtte Kristoffer Paulsen Vatshaug forlate gresset, og overlate plassen til Magnar Ødegaard.

Flere mål ble det likevel ikke på Aker stadion i den første omgangen.

- Den tammeste omgangen av oss på lenge. Vi er sjeleglad for at det bare er 1-0, oppsummerte Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud overfor C More.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Om ringerikingene slet med å holde nivået opp før hvilen, fikk ikke Smerud særlig uttelling for praten i garderoben. Før ti minutter var spilt av andre omgang sto det nemlig 3-0 til Molde.

Først klinte Magnus Wolff Eikrem til fra 20 meter og plasserte ballen nesten helt oppe i vinkelen bak Steve Clark. Amerikaneren bakerst hos Hønefoss var sjanseløs.

Skudd med snert
Det var han definitivt ikke da Zlatko Tripic like etter gikk for kraft fra noe kortere hold. Eigersunderens prosjektil hadde kurs mot midten av målet, men en halvveis liggende Clark bommet likevel da han skulle forsøke å bokse bort ballen.

Enda verre ble det for Hønefoss da det var spilt en time. Daniel Chima Chukwu bestemte seg for å finne fram dribleferdighetene, kjørte karusell med gjesteforsvaret, og avsluttet iskaldt alene med Clark.

- Det er dette jeg har sett fram til i lang tid. Det første målet var akkurat slik vi har trent på de siste dagene. Jeg har fortsatt å ha troa på at målene skulle komme, og jeg ser fram til å score flere i framtiden, sa tomålsscoreren til C More etter kampen.

Resten av oppgjøret handlet for det meste om at Molde skulle sikre seieren og de etterlengtede poengene. Med 4-0-seier er Molde inntil videre oppe på kvalifiseringsplassen med ti poeng. Sandnes Ulf og Odd ligger på plassene bak. Lagene møtes i Skien søndag, og kan passere romsdalingene med poengfangst.

For Hønefoss ble dagen helsvart. Like før slutt måtte lagets viktigste spiller, Riku Riski, forlate banen på båre med skade.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere