RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump alarabiya.net

Her misbrukes Ronaldo

Sist oppdatert:
Real Madrid-spilleren ble offer for propagandakampanje.

Cristiano Ronaldo er vant til å figurere i pressen. Ofte må han trolig finne seg i usannheter og løgn, noe som er medaljens bakside når man er en av klodens mest kjente idrettsutøvere.

Denne uken skjedde det imidlertid noe som gjorde at selv den portugisiske fotballguden måtte sperre opp øynene.

Misbrukt
Flere aviser og nettsteder i Iran trykket nemlig et fotografi av Real Madrid-spilleren som raskt vakte oppsikt.

På fotografiet, som du kan se til høyre i denne saken, holder Ronaldo opp et bilde med skriften «Det finnes ingen andre guder enn Allah», ifølge Al Arabiya News.

Bildet gikk sin seiersgang på sosiale medier, og var ifølge Al Arabiya News et overlagt forsøk på å støtte Islam i forbindelse med den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims».

Filmen, som ble produsert i USA, har utløst en bølge med demonstrasjoner, protester og voldelige aksjoner i den muslimske verden den siste tiden.

Falskt
Det ble senere klart at bildet hadde vært «photoshoppet» - det ekte bildet viser nemlig Ronaldo spille landskamp mot Brasil.

Forrige fredag publiserte den libanesiske avisen Al-Diyar det falske fotografiet og rapporterte at Ronaldo tok et standpunkt mot den antiislamistiske filmen.

Det mange ikke hadde fått med seg, er at det falske bildet for lengst hadde blitt en snakkis på internett. I juni ble nemlig bildet brukt til å hevde at Ronaldo hadde konvertert til Islam.

Ronaldo har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere