*Nettavisen* Sport.

Her ødelegger han for United

Sir Alex Ferguson trodde ikke sine egne øyne.

06.03.13 09:03

HTML EMBED

MAN UNITED - REAL MADRID 1-2 (2-3 sammenlagt):

Det var spilt 57 minutter av superoppgjøret mellom Manchester United og Real Madrid på Old Trafford da dommer Cüneyt Cakir dro opp det røde kortet.

Uniteds Nani hadde gått inn med en høy fot mot Reals Alvaro Arbeloa, og tyrkeren mente det kvalifiserte til rødt kort. En meget, meget streng avgjørelse.

På tribunen satt manager sir Alex Ferguson og trodde ikke sine egne øyne. Vertene ledet 1-0 da Nani ble utvist. 12 minutter senere ledet gjestene 2-1 i Manchester.

- Beste laget tapte
Sergio Ramos sendte United i føringen med et selvmål i første omgang, men scoringer av Luka Modric og Cristiano Ronaldo etter utvisningen sørget for Real-seier.

Det spanske storlaget er videre i Champions League etter en dramatisk kamp, mens vertene nå må konsentrere seg om Premier League og FA-cupen fram til mai.

Real Madrid har imponert stort den siste tiden, og har tuktet erkerival Barcelona to ganger, men denne gangen må nok trener José Mourinho rette en ekstra takk til dommeren.

- Uavhengig av det røde kortet, så tapte det beste laget i dag. Vi spilte rett og slett ikke bra, sier Real Madrids José Mourinho til Viasat etter kampen.

- United spilte en god kamp. De var aggressive, godt organisert og gjorde det vanskelig for oss. Modric var med å endre kampen, fordi han ga oss kvaliteter vi manglet, men jeg tviler på at vi hadde klart dette 11 mot 11, sier portugiseren videre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB scanpix

Real Madrid-treneren er klar på at han hadde ventet mer av sine menn.

- Jeg ble frustrert. Vi har spilt så bra mot Barcelona, og jeg hadde ventet at vi skulle uttrykke vår fotball på en annen måte her. Med litt flaks klarte vi likevel å ta oss videre, sier han.

LES OGSÅ: Illsint Ferguson låste døren

- Ingen god avgjørelse
Manchester United-manager sir Alex Ferguson skal ha vært rasende etter kampslutt og nektet å snakke med pressen. Han sendte i stedet assistent Mike Phelan ut.

- Vi er selvfølgelig opprørt på grunn av resultatet i dag. Jeg føler vi gjorde en god prestasjon og ga supporterne noe å juble for, men dommeren ødelagte mye, sier han ifølge Viasat.

- Det å spille elleve mot elleve mot Real Madrid er en uhyre tøff oppgave. Det å spille elleve mot ti er en umulig oppgave, sier assistenten.

Han bekrefter også at sir Alex Ferguson var rasende etter kampslutt.

- Ja, det er derfor jeg står her nå. Manageren er forbannet. Skulle han stått foran kamera nå, ville han vært en annen person. Det var ingen god avgjørelse av dommeren, sier Phelan.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '4CEF66AA7BE0471AB1E7671CB294D574', '2i8f8mgshjm4163658ta7d7gz', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-2i8f8mgshjm4163658ta7d7gz', 'eplayer14');

Gigantiske sjanser
Det var Real Madrid som hadde ballen mest i åpningen på Old Trafford, men hjemmelaget jobbet beinhardt og nektet spanjolene rom til å spille sitt spill.

Xabi Alonso er en viktig mann når det kommer til å bygge opp spillet hos Real, men United gjorde en god jobb med å nøytralisere pasningseksperten.

Manager sir Alex Ferguson hadde også valgt Ryan Giggs, som fikk sin 1000. kamp for klubben, i en høyrekantrolle, noe som fungerte meget bra for vertene.

Kampens første lille mulighet kom etter 12 minutter. Mesut Özil og Gonzalo Higuain kombinerte fint, men avslutningen til argentineren gikk et par meter til side for mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: ANDREW YATES / Afp / NTB scanpix

Det United vartet opp med i andre enden av banen var det mer krutt i. Etter 20 minutter slo Ryan Giggs en corner og Nemanja Vidic stanget ballen hardt i stolpen.

Frisk Welbeck
Danny Welbeck var våken på returen, men klarte på uforklarlig vis å sette den på keeper Diego Lopez. United-spissen var uansett blitt vinket av for offside her.

I det 33. minutt hadde Real Madrid ballen i nettet, men dommeren annullerte scoringen fordi han mente Sergio Ramos hadde vært for tøff med Robin van Persie.

Welbeck var frisk for engelskmennene og fikk en ny, god mulighet etter 35 minutter. Robin van Persie avsluttet bra med Raphael Varane i rygg, og keeper Lopez ga retur.

Det var ikke imponerende keeperspill av Real Madrids sisteskanse i denne situasjonen, men han gjorde opp igjen for mye ved å stoppe returen fra Danny Welbeck.

Alt i alt jobbet begge lag hardt i første omgang på Old Trafford, og var i tillegg farlige på kontringer. Til pause sto det fortsatt 0-0, og det resultatet var i favør vertene.

Selvmål og rødt kort
0-0 skulle imidlertid ikke stå seg lenge etter pause. Klokken hadde så vidt passert 48 minutter i Manchester da hjemmefansen gikk av hengslene.

Rafael slo først mot Welbeck og van Persie inne i boksen, før ballen havnet hos Nani. Portugiseren sendte kula inn igjen og den gikk via Welbeck, før Sergio Ramos satte den i eget bur.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Dermed måtte Real Madrid for alvor framover i jakten på en scoring. Men det skulle kun en spansk scoring til for at lagene igjen skulle være like langt.

Og i det 57. minutt skulle Real Madrid få en billig vitamininnsprøyting. Uniteds Nani ble plutselig på uforståelig vis sendt i dusjen av den tyrkiske dommeren, Cüneyt Cakir.

Portugiseren var riktig nok inne med en høy fot i en duell med Alvaro Arbeloa, men rødt kort var mektig strengt. Sir Alex Ferguson reagerte med sjokk og vantro oppe på tribunen.

En gylden mulighet for gjestene, som de tok vare på. Etter 66 minutter fikk innbytter Luka Modric ballen, og kroaten hamret ballen via stolpen og inn i nettet bak David De Gea.

Ronaldo matchvinner
Det kokte på Old Trafford.

Og bare tre minutter senere var spanjolene foran. Herlig angrepsspill endte med at Gonzalo Higuain slo på tvers inn mot Cristiano Ronaldo, og stjernen satte inn 2-1-ledelse for gjestene.

Et United med ti mann hadde nå ikke noe annet valg enn å gå i angrep, og gjorde også det. Både Wayne Rooney og Robin van Persie fikk store muligheter til å score for vertene.

Diego Lopez hadde imidlertid dagen bak og vartet opp med flere svært gode redninger.

Dermed tok Champions League-eventyret slutt for denne gang. Real Madrid på sin side kunne juble for kvartfinaleplass.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '4CEF66AA7BE0471AB1E7671CB294D574', 'snl7umtu7kza1j79fnq3yplon', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-snl7umtu7kza1j79fnq3yplon', 'eplayer14');

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag