RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her raner Roma alle poengene

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Fiorentina herjet til tider med John Arne Riises Roma - men det var hovedstadslaget som scoret mål.

FIORENTINA - ROMA 0-1:

AS Roma og Fiorentina er begge lag som regnes blant det ypperste i italiensk fotball. Men der Fiorentina har hatt en overraskende trøblete sesong i hjemlig serie, har Roma virkelig fått fart på sakene.

For før søndagens oppgjør i Firenze sto Roma med hele tolv kamper på rad uten tap i serien, og 18 kamper om man tar med cupen. Med andre ord var Claudio Ranieris mannskap i strålende form før oppgjøret mot Fiorentina.

Men statistikker ryker ofte, og det så det da også ut til at Romas rekke skulle bli brutt. For hjemmelaget Fiorentina herjet til tider med gjestene fra hovedstaden. Likevel var det Roma som til slutt trakk det lengste strået.

For enten lyktes ikke Stefan Jovetic, Alberto Gilardino, Lorenzo De Silvestri eller Juan Vargas foran mål. Eller så plukket Roma-keeper Júlio Sergio det som kom av avslutninger. Til tider var det bare om å gjøre for Roma å få rensket ballen vekk.

Men så skjer det som ofte skjer med et topplag i form. For når Fiorentina ikke lyktes med å få ballen i nettet, skulle Roma få sin sjanse til å ta alle poengene.

Et hjørnespark i det 82. minutt havnet til slutt hos en helt åpen Mirko Vucinic. Han gjorde ingen feil og dunket ballen i mål via tverrliggeren. 1-0 til Roma og ran på høylys dag.

For Fiorentina klarte aldri å svare, til det var nok sjokket for stort. Roma forlenget dermed rekken sin til 13 seriekamper uten tap og 19 medregnet cupkamper. I tillegg gikk de forbi AC Milan med to poeng, riktignok med én kamp mer spilt. Opp til serieleder Inter er det nå åtte poeng.

Fiorentina på sin side mislyktes i å klatre til øvre halvdel i Serie A

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere